Grillet kylling med tricolorsalsa

Grillet kylling med tricolorsalsa

oppskrift på saftig grillet kylling servert med fargerik tricolor salsa. perfekt for sommermåltidet eller en lett hverdagmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 store kyllingbrysthalvdel eller én 1,8 kg kylling, delt i 4 deler
  • 1/4 kopp fersk sitronsaft
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 1/4 rød løk, hakket
  • 1 spiseskje revet sitronskall
  • 1 teskje malt spisskummen
  • 1 kopp ferske maiskjerner (fra 2 små maiskolber) eller frossne, tint
  • 1 stor tomat, frøet og hakket
  • 2/3 kopp hakket rød løk
  • 1/2 kopp hakket fersk koriander
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 1/2 teskje malt spisskummen
  • 1/2 til 1 jalapeñopepper, frøet og hakket
  • 1 avokado, kjernet og skrelt, hakket
  • Friske korianderkvister

Fremgangsmåte

  1. 1For kylling: Legg kyllingen i en glassform. Bland alle de resterende ingrediensene og hell over kyllingen; vend den slik at den blir dekket. Dekk til og la den stå i kjøleskapet i minst 3 timer eller over natten, vend den av og til.
  2. 2Legg kyllingen i en glassform. Bland alle de resterende ingrediensene og hell over kyllingen; vend den slik at den blir dekket. Dekk til og la den stå i kjøleskapet i minst 3 timer eller over natten, vend den av og til.
  3. 3For salsa: Bland de første 8 ingrediensene i en middels stor bolle. (Kan forberedes 6 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Forvarm grillen (middels høy varme) eller ovnen med grillfunksjon. Krydre kyllingen med salt og pepper. Grill til den er gjennomstekt, ca. 8 minutter på hver side for bryststykker og 12 minutter på hver side for lårstykker. Tilsett avocado i salsaen. Krydre etter smak med salt og pepper. Legg kyllingen på tallerkener. Server salsaen ved siden av. Pynt med korianderkvister.
  4. 4Bland de første 8 ingrediensene i en middels stor bolle. (Kan forberedes 6 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
  5. 5Forvarm grillen (middels høy varme) eller ovnen med grillfunksjon. Krydre kyllingen med salt og pepper. Grill til den er gjennomstekt, ca. 8 minutter på hver side for bryststykker og 12 minutter på hver side for lårstykker.
  6. 6Tilsett avocado i salsaen. Krydre etter smak med salt og pepper. Legg kyllingen på tallerkener. Server salsaen ved siden av. Pynt med korianderkvister.