
Grillet kylling med tricolorsalsa
oppskrift på saftig grillet kylling servert med fargerik tricolor salsa. perfekt for sommermåltidet eller en lett hverdagmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 store kyllingbrysthalvdel eller én 1,8 kg kylling, delt i 4 deler
- 1/4 kopp fersk sitronsaft
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 1/4 rød løk, hakket
- 1 spiseskje revet sitronskall
- 1 teskje malt spisskummen
- 1 kopp ferske maiskjerner (fra 2 små maiskolber) eller frossne, tint
- 1 stor tomat, frøet og hakket
- 2/3 kopp hakket rød løk
- 1/2 kopp hakket fersk koriander
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 1/2 teskje malt spisskummen
- 1/2 til 1 jalapeñopepper, frøet og hakket
- 1 avokado, kjernet og skrelt, hakket
- Friske korianderkvister
Fremgangsmåte
- 1For kylling: Legg kyllingen i en glassform. Bland alle de resterende ingrediensene og hell over kyllingen; vend den slik at den blir dekket. Dekk til og la den stå i kjøleskapet i minst 3 timer eller over natten, vend den av og til.
- 2Legg kyllingen i en glassform. Bland alle de resterende ingrediensene og hell over kyllingen; vend den slik at den blir dekket. Dekk til og la den stå i kjøleskapet i minst 3 timer eller over natten, vend den av og til.
- 3For salsa: Bland de første 8 ingrediensene i en middels stor bolle. (Kan forberedes 6 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Forvarm grillen (middels høy varme) eller ovnen med grillfunksjon. Krydre kyllingen med salt og pepper. Grill til den er gjennomstekt, ca. 8 minutter på hver side for bryststykker og 12 minutter på hver side for lårstykker. Tilsett avocado i salsaen. Krydre etter smak med salt og pepper. Legg kyllingen på tallerkener. Server salsaen ved siden av. Pynt med korianderkvister.
- 4Bland de første 8 ingrediensene i en middels stor bolle. (Kan forberedes 6 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
- 5Forvarm grillen (middels høy varme) eller ovnen med grillfunksjon. Krydre kyllingen med salt og pepper. Grill til den er gjennomstekt, ca. 8 minutter på hver side for bryststykker og 12 minutter på hver side for lårstykker.
- 6Tilsett avocado i salsaen. Krydre etter smak med salt og pepper. Legg kyllingen på tallerkener. Server salsaen ved siden av. Pynt med korianderkvister.





