
Miso-krabbesuppe
oppskrift på miso clam chowder, en smakfull og kremet suppe med clam og miso, perfekt for en varmende middag eller forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 ss usaltet smør
- 85 gram hakket pancetta (italiensk bacon)
- 1/2 kopp hakket løk
- 2 hakkede hvitløksfedd
- 1 kvist timian
- 1 kopp tørr hvitvin
- 450 gram russetpoteter, skrellet og kuttet i 1/2" terninger
- 2 kopper lavsaltet kyllingbuljong
- 1 kopp kremfløte
- 2 ss miso
- 12 rensede littneglemuslinger
- Tabasco
- hakket flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 1Smelt 1 spiseskje usaltet smør i en stor kjele over middels varme. Tilsett 3 unser hakket pancetta (italiensk bacon). Kok til det er lett stekt, ca. 5-6 minutter. Tilsett 1/2 kopp hakket løk, 2 hakkede hvitløksfedd og et kvist timian. Kok, rør ofte, til løken er myk, ca. 4-5 minutter. Hell i 1 kopp tørr hvitvin; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 2 minutter. Tilsett 1 pund russetpoteter, skrelt og skåret i 1/2" terninger, 2 kopper lavsalt kyllingkraft, 1 kopp kremfløte og 2 spiseskjeer miso. La det småkoke til potetene er møre, ca. 20-30 minutter. Tilsett 12 skrelte littnekkeskjell. Dekk til; kok til skjellene åpner seg, 5-7 minutter. Krydre med Tabasco; pynt med hakket flatbladpersille.

