Fransk potetsalat
Lær hvordan du lager en deilig fransk potetsalat med enkle ingredienser. Perfekt som forrett eller tilbehør på sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp hermetisk, lavsalt kyllingbuljong
- 2. 1/4 kopp tørr hvitvin
- 3. 1/4 kopp olivenolje
- 4. 4 grønne løk
- 5. 2 spiseskjeer Dijon-sennep
- 6. 2 spiseskjeer hvitvinseddik
- 7. 2 spiseskjeer kapers, drenert
- 8. 1,5 kg røde poteter med en diameter på 6,5 cm
Fremgangsmåte
- 11. Visp først de sju ingrediensene i en stor bolle for å blande dem. Smak til med salt og pepper i dressingen. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Ta ut av kjøleskapet og la den bli romtemperert før videre behandling.) Kok potetene i en stor kjele med kokende, saltet vann til de akkurat er møre, ca. 35 minutter. Sil av vannet. Sett potetene tilbake i kjelen. Plasser kjelen over svak varme til væsken fra potetene har fordampet, ca. 2 minutter. Skjær de varme potetene i skiver på ca. 1/3 tomme tykkelse. Tilsett i dressingen. Vend forsiktig for å dekke alle potetene. La stå minst 1 time i romtemperatur. Vend igjen og server.
- 22. Visp først de sju ingrediensene i en stor bolle for å blande dem. Smak til med salt og pepper i dressingen. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Ta ut av kjøleskapet og la den bli romtemperert før videre behandling.)
- 33. Kok potetene i en stor kjele med kokende, saltet vann til de akkurat er møre, ca. 35 minutter. Sil av vannet. Sett potetene tilbake i kjelen. Plasser kjelen over svak varme til væsken fra potetene har fordampet, ca. 2 minutter.
- 44. Skjær de varme potetene i skiver på ca. 1/3 tomme tykkelse. Tilsett i dressingen. Vend forsiktig for å dekke alle potetene. La stå minst 1 time i romtemperatur. Vend igjen og server.
