
Matcha- og soppsuppe
Lær hvordan du lager en deilig matcha og sopp-suppe. En enkel oppskrift som kombinerer grønne matcha-teer med aromatisk sopp for en varmende rett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør
- 2. 450 gram shiitakesopp, stilker fjernet, tynne skiver
- 3. 4 timianstilker, stilker fjernet
- 4. 6 vårløk (1 bunt), hvite og lysegrønne deler adskilt fra de mørkegrønne, tynne skiver
- 5. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 6. 2 spiseskjeer matcha-tepulver, for eksempel Kenko eller The Republic of Tea, siktet
- 7. 1/4 kopp tørr hvitvin
- 8. 8 kopper lavsaltet kyllingkraft
- 9. Én 280 grams pakke frossen spinat, tint
- 10. 1 kopp kremfløte
Fremgangsmåte
- 11. Smelt smøret i en stor kjele over middels varme. Tilsett sopp, timian og de hvite og lysegrønne delene av vårløken, deretter strø over salt og pepper, og kok under omrøring til soppen karamelliserer og begynner å feste seg til bunnen av kjelen, omtrent 10 minutter. Ta ut omtrent 1/2 kopp sopp og legg dem på tørkepapir for å renne av.
- 22. Strø matcha over soppen i kjelen og kok, under omrøring, i 2 minutter. Hell i vinen og rør for å løsne eventuelle brune biter fra bunnen av kjelen. Hell i kyllingkraften og spinaten, la det småkoke og kok under omrøring av og til til det er litt redusert, omtrent 10 minutter.
- 33. Ta suppen av varmen, og arbeid i to omganger, bruk en blender til å purere suppen til den er veldig glatt, ca. 2 minutter per batch. Ha den purerte suppen tilbake i kjelen, rør inn fløten og smak til med salt og pepper.
- 44. Server suppen i skåler og pynt med de reserverte soppen og vårløkgrønnene.



