Jerk kjøttboller

Jerk kjøttboller

Lær hvordan du lager deilige jerk meatloaf balls. En enkel oppskrift med kraftig smak, perfekt for middagen. Perfekt for hele familien!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 spiseskjeer kokosolje
  • 3 grønne løk, hakket
  • 2 sjalottløk, hakket
  • 1 rød paprika, hakket
  • 1 Scotch bonnet-chili, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 teskje mørk brunt sukker
  • 1/2 teskje malt allehånde
  • 1/2 teskje malt kanel
  • 1/2 teskje hvitløkspulver
  • 1/2 teskje malt ingefær
  • 1/2 teskje løkpulver
  • 1/2 teskje tørket oregano
  • 1/2 teskje tørket timian
  • 1/2 teskje kosher-salt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 450 gram kjøttdeig av storfe
  • 225 gram kjøttdeig av svin
  • 1 egg, lett pisket
  • 1/4 kopp kokosmelk
  • 1/4 kopp til 1/3 kopp tørre brødsmuler
  • 1 kopp ketchup
  • 1/4 kopp soyasaus

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 2 spiseskjeer kokosolje i en middels stor stekepanne på middels varme. Tilsett grønn løk, sjalottløk, rød paprika og Scotch bonnet, og kok under omrøring av og til, til grønnsakene er gjennomsiktige, ca. 3 til 5 minutter. Tilsett hvitløk og kok, under omrøring av og til, i ytterligere 1 til 2 minutter. Overfør blandingen til en bolle og sett i kjøleskapet til den er avkjølt, ca. 30 minutter. I mellomtiden blander du brunt sukker, allehånde, kanel, hvitløkspulver, ingefær, løkpulver, oregano, timian, salt og pepper i en middels bolle og setter til side.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Tilsett storfekjøtt og svinekjøtt i krydderblandingen og arbeid det forsiktig sammen. Rør inn den avkjølte grønnsaksblandingen sammen med egget, kokosmelk og akkurat nok brødsmuler til å binde det hele. Form blandingen til 12 kjøttboller.
  3. 3Varm opp de resterende 2 spiseskjeene kokosolje i en støpejernspanne på middels høy varme. Legg i kjøttbollene og stek til de er brune på alle sider, ca. 1 til 2 minutter per side. Overfør pannen til ovnen og stek i 10 minutter.
  4. 4Bland ketchup og soyasaus i en liten bolle. Rør blandingen inn i pannen og stek til kjøttbollene er gjennomstekt, ytterligere 10 til 12 minutter.