Alderstekt laks med rosmarinkremet polenta og vill sopp- og perleørrongu

Alderstekt laks med rosmarinkremet polenta og vill sopp- og perleørrongu

Oppdag oppskriften på ovnsbakt laks med aromatisk rosmarinpolenta og rik vill sopp-pearl løksragù. En elegant hovedrett for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss smør
  • 1 ts hakket hvitløk
  • 1 ss hakket sjalottløk
  • 1 ss hakkede ferske rosmarinkvister
  • 1 liten rød paprika, finhakket
  • 3 kopper kyllingkraft
  • 2 kopper fløteblanding (halv og halv)
  • 2 kopper polenta
  • 1/4 kopp revet Parmesanost
  • 1 ss hakkede ferske persilleblader
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ts olivenolje
  • 1 ts hakket hvitløk
  • 1/2 kopp skrelte perleløk
  • 2 kopper assorterte ville sopp
  • 3/4 kopp hvitvin
  • 2 ss kaldt usaltet smør, i små biter
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1,4 kg villkveite (wild king salmon), skåret i 170–225 grams porsjoner, med skinn
  • 1 ss olivenolje
  • 1/8 ts hver av kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Polenta:
  2. 2I en tykkbunnet kjele smelter du smør over middels høy varme. Tilsett hvitløk, sjalottløk, rosmarin og rød pepper, og sautér til grønnsakene er møre. Tilsett all væske og kok opp. Hell sakte inn polentaen under konstant visping. Fortsett å røre i omtrent 3 til 5 minutter, og tilsett deretter parmesan og persille. Krydre med salt og pepper etter smak. Hell blandingen ut på et bakepapirkledd stekebrett og avkjøl. (Du kan lage polentaen dagen før og oppbevare den i kjøleskapet.)
  3. 3Skjær den avkjølte polentaen i 10x10 cm store kvadrater, og del hver kvadrat i to for å lage trekanter. Når du er klar til å tilberede laksen, pensle en flat grill eller grillpanne lett med olje. Når pannen er varm, legger du polentatrianglene i pannen og lar dem få fin farge på begge sider, i porsjoner etter behov.
  4. 4Ragout:
  5. 5Varm opp olivenolje i en stor stekepanne, og tilsett hvitløk og løk. Sautér til de er gylne, og tilsett deretter sopp. Sautér til soppen er mør. Deglaser med hvitvin. La det koke inn til det meste av væsken er fordampet, og rør inn 2 ss kaldt smør. Krydre med salt og pepper etter smak. Hold varm til servering.
  6. 6Laks:
  7. 7Varm opp en grill eller grillpanne. Pensle laksefiletene lett med olje, og krydre med salt og pepper. Legg dem på grillen med skinnsiden ned, og kok i 3 til 4 minutter. Snu filetene og kok i ytterligere 3 til 4 minutter. Ta laksen av grillen og server umiddelbart sammen med en porsjon ragout og to polentatriangler per person.