Bakt polenta med hvitløk

Bakt polenta med hvitløk

oppskrift på bakt polenta med hvitløk, perfekt som forrett eller side rett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 3/4 kopper hermetisk lavsalt kyllingkraft
  • 2 kopper vann
  • 1 1/2 kopper melk
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 1/2 teskjeer hakket fersk rosmarin
  • 1/2 teskje salt
  • 1 1/2 kopper gult maismel
  • 8 spiseskjeer revet Parmesanost (ca. 43 gram)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190°C. Smør en 2-liters souffléform. Kok opp de første seks ingrediensene i en stor, tykkbunnet kjele. Tilsett gradvis maismelet under omrøring til det er jevnt. Skru ned varmen og kok til maismelet er veldig mykt og blandingen er tykk og kremaktig, rør av og til, ca. 12 minutter. Ta av varmen og rør inn 6 spiseskjeer parmesanost. Krydre med pepper. Hell over i den forberedte formen. Strø 2 spiseskjeer parmesan over polentaen. (Kan lages dagen før. Avkjøl, dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Stek polentaen til den er gjennomvarm og har fått en gyllen topp, ca. 30 minutter.