
Biff og øl
oppskrift på en smakfull steak and ale, perfekt for en deilig middag. enkel å lage og full av smak, ideell for kjølige kvelder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 sirloinbiffer skåret i 1/2 tomme skiver
- Smør
- 1 middels gul løk hakket
- 4 unser skivede sjampinjong
- 1 pint engelsk pale ale (anbefalt: Bass)
- 1 teskje tørket timian
- 1 teskje tørket persille
- 1/4 teskje muskatnøtt
- 1 stang smør
- 2 spiseskjeer hvetemel
Fremgangsmåte
- 1Krydre biffene på begge sider med salt, pepper og smør. Legg dem på en varm grill og brun dem på begge sider.
- 2I en nederlandsk ovn eller støpejernsgryte, tilsett ½ stikk smør, løk, sopp og salt. Sett på lokk og la det surre.
- 3Tilsett øl og legg biffene i pannen. La det småkoke til de er møre.
- 4Bland timian, persille, muskatnøtt, resten av smøret og melet sammen. Bruk dette til å jevne ut sausen slik at den kan dekke baksiden av en skje.