Biff og øl

Biff og øl

oppskrift på en smakfull steak and ale, perfekt for en deilig middag. enkel å lage og full av smak, ideell for kjølige kvelder.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 sirloinbiffer skåret i 1/2 tomme skiver
  • Smør
  • 1 middels gul løk hakket
  • 4 unser skivede sjampinjong
  • 1 pint engelsk pale ale (anbefalt: Bass)
  • 1 teskje tørket timian
  • 1 teskje tørket persille
  • 1/4 teskje muskatnøtt
  • 1 stang smør
  • 2 spiseskjeer hvetemel

Fremgangsmåte

  1. 1Krydre biffene på begge sider med salt, pepper og smør. Legg dem på en varm grill og brun dem på begge sider.
  2. 2I en nederlandsk ovn eller støpejernsgryte, tilsett ½ stikk smør, løk, sopp og salt. Sett på lokk og la det surre.
  3. 3Tilsett øl og legg biffene i pannen. La det småkoke til de er møre.
  4. 4Bland timian, persille, muskatnøtt, resten av smøret og melet sammen. Bruk dette til å jevne ut sausen slik at den kan dekke baksiden av en skje.