Eggs Drumkilbo

Eggs Drumkilbo

Lær hvordan du lager Eggs Drumkilbo, en elegant og smakfull forrett perfekt for spesielle anledninger. En enkel oppskrift med steg-for-steg guide.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 ½ pund hummer, kokt og avkjølt
  • 2. 8 hardkokte egg, delt
  • 3. 6 modne tomater
  • 4. 2 kopper majones
  • 5. ½ kopp ketchup
  • 6. 1 teskje Worcestershire-saus
  • 7. 1 pakke smakløs gelatin
  • 8. 1 kopp sherry
  • 9. 6 mellomstore reker
  • 10. 6 persillekvister til pynt
  • 11. Salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Fjern kjøttet fra hummerhalene og klørne, og skjær det i små biter. Skjær 6 egg i biter av samme størrelse som hummeren. Kok opp 4 kopper vann i en tykkbunnet kjele. Skjær ut den grønne stilken på tomatene og slipp dem ned i det kokende vannet i omtrent 30 sekunder. Ta dem umiddelbart opp og legg dem i iskaldt vann, og la dem ligge i flere minutter. Skrell skinnet av tomatene og tørk dem med kjøkkenpapir. Del tomatene i kvarter, og fjern frø og membraner. Skjær tomatkjøttet i biter av samme størrelse som egg og hummer. I en stor keramikk- eller glassbolle (ikke metallisk), visp sammen majones, ketchup og Worcestershire-saus til det er godt blandet. Tilsett hummer, egg og tomat, og vend forsiktig sammen. Smak til med salt og pepper. Skje egg- og hummerblandingen over i en utsmykket glasskål, og jevn ut toppen slik at den blir jevnt nivå. La gelatinen mykne i sherry i en liten kjele. Varm opp på lav varme, og rør til den er oppløst. Smør et tynt lag av sherry over toppen av egg- og hummerblandingen, og sett retten i kjøleskapet til laget har stivnet. Bruk en eggetslicer til å skjære ut seks sirkler av egg fra de to gjenværende eggene. Pensle toppen av hver eggeplate med litt av den varme gelatinen. Del hver reke i to på langs, dypp dem i gelatinen, og legg dem pent på en eggeplate. Sett i kjøleskapet til de har stivnet, og løft deretter hver egge- og rekegarnityr for å dekorere salaten. Pynt med en kvist persille. Server som forrett med sitronbåter og skivet, smørt brød.
  2. 22. Fjern kjøttet fra hummerhalene og klørne, og skjær det i små biter. Skjær 6 egg i biter av samme størrelse som hummeren.