
Kalvkjøtt og avokado
oppskrift på veal og avocado som er enkel å lage og passer perfekt for en lett middag eller forrett. oppdag smakfulle kombinasjoner og tips til tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 moden hass avokado
- 1 skive fersk sitron
- 2/3 pund kalveskiver
- Salt og pepper
- 2 spiseskjeer ekstra jomfrolivolje, 2 sirkler i pannen
- 1 spiseskje smør, i biter
- 1/4 kopp tørr vermut eller hvitvin
- 3 til 4 spiseskjeer fløte, 3 sirkler i pannen
- 1 spiseskje ferske timianblader, til pynt
- 2 spiseskjeer hakket eller klippet gressløk, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Del avokadoen i to, hele veien rundt og ned til kjernen. Vri avokadoen for å skille halvdeler. Bank kjernen med kniven for å få den ut. Skrap ut avokadoen med en stor skje fra hver halvdel av skallet. Skjær avokadoen i skiver og press litt sitronsaft over for å forhindre at den blir brun. Sett avokadoen til side.
- 2Krydre kalveskivene med salt og pepper. Varm opp ekstra jomfruolivenolje og smør i en stor stekepanne over middels til middels høy varme. Legg i kalveskivene og la dem koke i 2 minutter på hver side. Ta kalveskivene ut av pannen og legg dem på et fat eller individuelle tallerkener. Tilsett vermut eller vin i pannen og deglaser, og løs opp eventuelle brune biter eller kjøttrester. Rør inn fløte og la det koke opp. Slå av varmen og la fløten småkoke i 1 minutt. Legg avokadoskivene oppå kalveskivene. Pynt kjøttet og avokadoen med saus og dryss over rikelig med hakket timian eller gressløk.





