Kalvkjøtt og avokado

Kalvkjøtt og avokado

oppskrift på veal og avocado som er enkel å lage og passer perfekt for en lett middag eller forrett. oppdag smakfulle kombinasjoner og tips til tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 moden hass avokado
  • 1 skive fersk sitron
  • 2/3 pund kalveskiver
  • Salt og pepper
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfrolivolje, 2 sirkler i pannen
  • 1 spiseskje smør, i biter
  • 1/4 kopp tørr vermut eller hvitvin
  • 3 til 4 spiseskjeer fløte, 3 sirkler i pannen
  • 1 spiseskje ferske timianblader, til pynt
  • 2 spiseskjeer hakket eller klippet gressløk, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Del avokadoen i to, hele veien rundt og ned til kjernen. Vri avokadoen for å skille halvdeler. Bank kjernen med kniven for å få den ut. Skrap ut avokadoen med en stor skje fra hver halvdel av skallet. Skjær avokadoen i skiver og press litt sitronsaft over for å forhindre at den blir brun. Sett avokadoen til side.
  2. 2Krydre kalveskivene med salt og pepper. Varm opp ekstra jomfruolivenolje og smør i en stor stekepanne over middels til middels høy varme. Legg i kalveskivene og la dem koke i 2 minutter på hver side. Ta kalveskivene ut av pannen og legg dem på et fat eller individuelle tallerkener. Tilsett vermut eller vin i pannen og deglaser, og løs opp eventuelle brune biter eller kjøttrester. Rør inn fløte og la det koke opp. Slå av varmen og la fløten småkoke i 1 minutt. Legg avokadoskivene oppå kalveskivene. Pynt kjøttet og avokadoen med saus og dryss over rikelig med hakket timian eller gressløk.