Grønn kyllingcurry med kokosmelk

Grønn kyllingcurry med kokosmelk

Lær hvordan du lager en deilig grønn kyllingkarri med kokosmelk. En smakfull rett som er enkel å lage og perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 10 grønne chili, tynne skiver
  • 1 teskje rekepasta
  • 2 spiseskjeer sitrongress
  • 2 stykker galangarod
  • 1 teskje limeskall
  • 1/2 kopp korianderblader
  • 6 sjalottløk
  • 6 hvitløksfedd
  • 1/2 teskje salt
  • 1 teskje kanel
  • 2 korianderrotter
  • 5 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 8 kyllinglår, uten ben
  • 1 kopp vann
  • 1 teskje tamarindkonsentrat
  • 2 spiseskjeer thailandsk fermentert fiskesaus
  • 4 spiseskjeer maisstivelse
  • 1/2 kopp kokosmelk
  • 4 tomater, hakket
  • Fersk koriander

Fremgangsmåte

  1. 1I en foodprosessor, puréér 6 grønne chili, rekepasta, sitrongress, galangarot, limeskall, korianderblader, shallots, hvitløk, salt, kanel og korianderrot. I en nederlandsk ovn, varm opp olje og stek pastaen på middels varme i 3 minutter. Tilsett kyllinglår og vend dem slik at de dekkes av pastaen. Skru opp varmen til høy, tilsett vann og kok opp. Skru ned varmen til middels, dekk til og la det småkoke i 1 time. Ta ut kyllingen og sett til side. La væsken avkjøles til den stivner.
  2. 2Fjern fett fra den avkjølte væsken. Varm opp forsiktig igjen. Det skal være omtrent 1 kopp væske – tilsett mer vann om nødvendig. Løs opp tamarindkonsentrat i 2 spiseskjeer med varmt vann og tilsett. Ha i fiskesaus. Kok opp og jevn ut sausen med maisstivelse blandet med litt vann. Skru ned varmen til veldig lav, tilsett kokosmelk, de reserverte kyllinglårene, som er delt i to, og la det småkoke i 15 minutter. Tilsett de resterende grønne chiliene og tomatene. La det småkoke forsiktig i ytterligere 15 minutter. Hvis sausen er for tykk, tynn den ut med litt kokosmelk rett før servering.
  3. 3Strø over...