Fylte squash med kyllingpølse

Fylte squash med kyllingpølse

oppskrift på fylte zucchini med saftig kyllingpølse, perfekt som hovedrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 zucchini, endene trimmet
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 2 pølser med italiensk-inspirert kylling, uten skinn
  • 2 teskjeer knuste rød pepperflak (valgfritt)
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 1/2 søt løk (som Vidalia®), hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 1 (410 gram) boks hele, skrellede tomater, drenert og hakket
  • 1/2 kopp tørre brødsmuler
  • 1/4 kopp revet Parmesanost
  • 1 spiseskje hakket fersk basilikum

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F).
  2. 2Skjær en langsgående skive ca. 2 cm tykk fra hver zucchini. Behold de langsgående skivene. Med en skje, skrap ut kjøttet, og la skallet være intakt rundt zucchinien. Kast eller bruk kjøttet til noe annet. Hakk opp de beholdte langsgående skivene av zucchini.
  3. 3Varm opp olivenoljen i en stekepanne over middels varme, og stek kyllingpølsen, og del opp kjøttet etter hvert som det koker, til pølsen begynner å bli brun, ca. 8 minutter. Strø over de knuste rød pepperflakene, og krydre med salt og svart pepper. Rør inn den hakkede zucchinien, løken og hvitløken, og kok til løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Skrap pølsestoffet over i en bolle, og rør inn tomatene, brødsmulene, Parmesanosten og basilikumet til fyllet er godt blandet.
  4. 4Fyll lett zucchiniene med fyllet, legg dem i en ildfast form, og stek til de er gjennomvarme og begynner å få en lett brunfarge på toppen, ca. 30 minutter.