
Brutt lasagne med persillepesto, salat og poteter
Oppdag en smakfull og enkel oppskrift på broket lasagne med frisk persillepesto, sprø salat og poteter. Perfekt for en mettende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer hakkede valnøtter
- Kosher-salt
- 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 2 kopper fersk persille
- 1 fedd hvitløk, knust
- 1/2 teskje finrevet sitronskall, pluss 2 teskjeer fersk sitronsaft
- 1/2 kopp revet gruyèreost (ca. 50 gram)
- 1/4 kopp uten stein grønne oliven
- 225 gram fingerling-poteter, skåret i 1/4 tomms tykke skiver
- 340 gram lasagneplater, brutt i 2-tommers biter
- 4 kopper grovhakket romaine- eller escarolesalat
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Fordel valnøttene på et bakepapirkledd stekebrett og rist dem i ovnen til de er gylne, ca. 5 minutter. La dem avkjøle litt. I mellomtiden, kok opp en stor kjele med saltet vann.
- 2Mos sammen olivenolje, persille, hvitløk, sitrusskall og sitronsaft, og 1/4 teskje salt i en food processor eller blender til det er jevnt. Tilsett gruyère, oliven og de ristede valnøttene; puls til det er grovhakket, ca. 1 minutt. Overfør pestosausen til en stor bolle.
- 3Tilsett potetene i det kokende vannet og kok til de er møre, ca. 8 minutter. Ta opp med en hullsleiv og overfør til bollen med pestosausen.
- 4Tilsett pastaen i det kokende vannet og kok til den er al dente, 10–12 minutter, og ha i salatbladene de siste 1 minuttet. Ta ut ca. 1/2 kopp kokevann, og sil av pastaen og salaten. Overfør til bollen med pestosausen. Vend godt slik at alt blir dekket, og tilsett nok av det reserverte kokevannet til å tynne ut sausen.
- 5Fotograf: David Malosh




