
Urtebakt kylling
Lær hvordan du lager en saftig herb roasted chicken med denne enkle oppskriften. Perfekt til middag for hele familien. Enkel å følge og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 105 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader og plasser en tung stekepanne til forvarming i ovnen.
- 22. Krydre kyllingens hulrom med salt og pepper. Legg knust hvitløk, hakket løk og tørkede urter inni hulrommet. Bruk hyssing til å knyte sammen bena. Gni hele utsiden av kyllingen med et jevnt lag olivenolje. Plukk urtene av stilkene, hakk dem grovt, og strø dem jevnt over kyllingen. Plasser kyllingen i den forvarmede stekepannen og stek ved 220 grader i 45 minutter. Senk temperaturen til 175 grader og fortsett å steke i ytterligere 1 ½ time, eller til et kjøtttermometer viser 75 grader, og saften renner klart når låret stikkes. La kyllingen hvile på et fat i 15 til 20 minutter før den skjæres opp.
- 33. Mens kyllingen hviler, plasserer du stekepannen på komfyren, fjerner eventuelt fett med en skje, og deglaserer pannen med kyllingkraft over middels varme. Bruk en skje til å skrape opp alle de sprø bitene (det er der den mest konsentrerte smaken er), og la det koke opp. Fjern fra varmen og sil væsken over i en sausekanne for servering ved bordet.