Urtebakt kylling

Urtebakt kylling

Lær hvordan du lager en saftig herb roasted chicken med denne enkle oppskriften. Perfekt til middag for hele familien. Enkel å følge og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 105 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 (6-punds) kyllingkappe
  • 2. 4 fedd hvitløk, knust
  • 3. 1 løk, grovhakket
  • 4. 3 laurbærblader
  • 5. 1 spiseskje hver av tørket timian, rosmarin og salvie
  • 6. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 7. Salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 8. Flere kvister fersk timian, rosmarin og salvie
  • 9. 1 ½ kopp kyllingbuljong
  • 10. Kjøttnor

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220 grader og plasser en tung stekepanne til forvarming i ovnen.
  2. 22. Krydre kyllingens hulrom med salt og pepper. Legg knust hvitløk, hakket løk og tørkede urter inni hulrommet. Bruk hyssing til å knyte sammen bena. Gni hele utsiden av kyllingen med et jevnt lag olivenolje. Plukk urtene av stilkene, hakk dem grovt, og strø dem jevnt over kyllingen. Plasser kyllingen i den forvarmede stekepannen og stek ved 220 grader i 45 minutter. Senk temperaturen til 175 grader og fortsett å steke i ytterligere 1 ½ time, eller til et kjøtttermometer viser 75 grader, og saften renner klart når låret stikkes. La kyllingen hvile på et fat i 15 til 20 minutter før den skjæres opp.
  3. 33. Mens kyllingen hviler, plasserer du stekepannen på komfyren, fjerner eventuelt fett med en skje, og deglaserer pannen med kyllingkraft over middels varme. Bruk en skje til å skrape opp alle de sprø bitene (det er der den mest konsentrerte smaken er), og la det koke opp. Fjern fra varmen og sil væsken over i en sausekanne for servering ved bordet.