Vietnamese salat-rouletter

Vietnamese salat-rouletter

Lær hvordan du lager vietnamesiske salat- og vårruller hjemme. En enkel og sunn forrett perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pakke risnudler (8 unser)
  • 8 unser kokte, skrelte reker, delt på langs
  • 8 rispapir (diameter 6,5 tommer)
  • 1 gulrot, juliennekuttet
  • 1 kopp revet salat
  • 1/4 kopp hakket fersk basilikum
  • 1/2 kopp hoisinsaus
  • vann etter behov

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en middels stor kjele med vann. Fjern fra varmen. Legg risnudler i det kokende vannet, fjern fra varmen, og la dem trekke i 3 til 5 minutter, til de er myke. Sil av vannet og skyll med kaldt vann.
  2. 2Fyll en stor bolle med varmt vann. Dypp en risvårrull i det varme vannet i 1 sekund for å myke den opp. Legg vårrullen flatt, og plasser ønsket mengde nudler, reker, gulrot, salat og basilikum i midten. Rull inn kantene på vårrullen litt inn mot midten. Begynn nederst på vårrullen og rull tett sammen ingrediensene. Gjenta med resten av ingrediensene.
  3. 3I en liten bolle, bland hoisinsausen med vann til ønsket konsistens er oppnådd. Varm blandingen i noen sekunder i mikrobølgeovnen.
  4. 4Server vårrullene med den varme dippesausen.