
Vietnamese salat-rouletter
Lær hvordan du lager vietnamesiske salat- og vårruller hjemme. En enkel og sunn forrett perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pakke risnudler (8 unser)
- 8 unser kokte, skrelte reker, delt på langs
- 8 rispapir (diameter 6,5 tommer)
- 1 gulrot, juliennekuttet
- 1 kopp revet salat
- 1/4 kopp hakket fersk basilikum
- 1/2 kopp hoisinsaus
- vann etter behov
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en middels stor kjele med vann. Fjern fra varmen. Legg risnudler i det kokende vannet, fjern fra varmen, og la dem trekke i 3 til 5 minutter, til de er myke. Sil av vannet og skyll med kaldt vann.
- 2Fyll en stor bolle med varmt vann. Dypp en risvårrull i det varme vannet i 1 sekund for å myke den opp. Legg vårrullen flatt, og plasser ønsket mengde nudler, reker, gulrot, salat og basilikum i midten. Rull inn kantene på vårrullen litt inn mot midten. Begynn nederst på vårrullen og rull tett sammen ingrediensene. Gjenta med resten av ingrediensene.
- 3I en liten bolle, bland hoisinsausen med vann til ønsket konsistens er oppnådd. Varm blandingen i noen sekunder i mikrobølgeovnen.
- 4Server vårrullene med den varme dippesausen.



