Sprø reke-baller
Lær hvordan du lager crispy shrimp balls, en smakfull og sprø sjømatrett. Perfekt som forrett eller snacks. En enkel oppskrift for alle nivåer!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2/3 pund medium reker, skrelte, scored nedover ryggen, renset for innvoller, skylt og tørket
- 1/2 kopp vannkastanjer, blansjert i kokende vann i 10 sekunder, avkjølt i kaldt vann, drenert og tørket
- 1 1/2 spiseskjeer finhakket fersk ingefær
- 1 1/2 spiseskjeer finhakket vårløk
- 1 1/2 spiseskjeer kinesisk risvin eller sake
- 1 teskje ristet sesamolje
- 3/4 teskje salt
- 1 eggehvite, lett pisket
- 2 spiseskjeer maisstivelse
- 1/4 pund tynne risnudler (vermicelli)
- Solsikke- eller maisolje til dypsteking
- Plommesaus eller andesaus og sterk sennep til dipping
Fremgangsmåte
- 1I en kjøkkenmaskin utstyrt med en stålblad, kjør rekene til en jevn pasta. Overfør til en stor bolle; tilsett vannkastanjer, krydder, eggehvite og maisstivelse. Rør kraftig til en fast masse dannes. Kjøl ned grundig.
- 2Med et håndkle lagt over hånden som holder en skarp kniv, kutt nudlene i 1/2-tommers lengder. Håndkleet hindrer at nudlene flyr rundt. Fordel jevnt på et bakepapir.
- 3Form knapt en teskje av rekepuréeen til baller, og rull dem i nudelbitene, og trykk lett for å dekke. Sett dem på et bakepapir.
- 4Varm en wok eller en dyp stekepanne eller kjele til den er veldig varm. Tilsett oljen og varm til 375 grader. Friter rekeballene i porsjoner, og vend dem kontinuerlig, til de er gyldne og sprø, ca. 3 til 4 minutter. Ta dem opp med en hullsleiv eller en hullskje, la renne av kort i en sil, og overfør deretter til tørkepapir. Mellom porsjonene, fjern overflødig olje med en fin sil, og varm opp igjen til den er varm. Server rekeballene varme med saus og sennep.
- 5For å varme opp igjen, varm dem på et bakepapir i en ovn på 375 grader i ca. 10 minutter.