Jules Cobb-salat
oppskrift på julecobb-salat med kylling, avocado, bacon og egg, perfekt som forrett eller lett måltid i julen. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Non-stick koke spray
- 2 spiseskjeer lønnesirup
- 2 spiseskjeer brunt sukker
- 2 spiseskjeer eplecider
- 450 gram skinke steak, ferdig kokt, i store terninger
- 1/2 pund bowtie-pasta, kokt
- 3 spiseskjeer finhakkede søte gherkins
- Bibb-salat
- 1/2 kopp skivet rødløk
- 1 kopp små terninger av Gouda
- Marinerte grønne bønner, oppskrift følger
- 3 spiseskjeer hakkede ferske persilleblader
- Vinaigrette, oppskrift følger
- 450 gram grønne bønner, trimmede og delt i tredjedeler
- 1 teskje finhakket hvitløk
- 1 teskje rød pepperflak
- 2 teskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 1 teskje hvitvinseddik
- En klype salt
- En klype knust svart pepper
- 2 spiseskjeer Dijon-sennep
- 1 spiseskje sherryeddik
- 1/4 kopp olivenolje
- 1 sjalottløk, finhakket
- 1 spiseskje hakkede ferske timianblader
- En klype salt
- En klype knust svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Spray et stekebrett med non-stick spray.
- 2I en middels stor bolle, visp sammen lønnesirup, brunt sukker og eplecider. Tilsett skinke og bland godt. Legg skinkeblandingen på et stekebrett og stek til den er gjennomvarm og skinken får farge, ca. 20 til 25 minutter. Ta ut av ovnen og sett til side.
- 3Tilsett pasta, sylteagurk og persille i bollen med vinaigretten og rør for å dekke. Legg et stort serveringsfat med Bibb-salat og ha pastaen oppi. Arranger rødløk, gouda, marinerte grønne bønner og kokt skinke i rader oppå pastaen. Server.
- 4Kok opp en stor kjele med saltet vann over middels varme. Tilsett grønne bønner og kok til de er lysegrønne og møre, ca. 2 til 3 minutter. Sil av vannet og legg bønnene i en isvannbad for å stoppe kokeprosessen.
- 5I en middels stor bolle, bland sammen hvitløk, rød pepperflak, olje, eddik, salt og pepper. Sil av vannet fra de grønne bønnene og vend dem i marinaden til de er godt dekket. Sett til side.
- 6I en stor bolle, bland sammen sennep, eddik, olivenolje, sjalottløk, timian, salt og pepper.



