Marinert kalamarsalat med liguriske oliven, selleriblader og chili

Marinert kalamarsalat med liguriske oliven, selleriblader og chili

oppskrift på frisk og smakfull calamari salat marinert med liguriske oliven, selleriblader og chili. perfekt for sommermåltidet eller som forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 2 pund rensede små blekkspruter
  • 2 spiseskjeer ren olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 serranoskiver, uten frø og finhakket
  • 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 2 spiseskjeer sherryeddik
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer grovhakkede selleriblader
  • 2 spiseskjeer grovhakket fersk flattbladet persille
  • 12 oliven fra Liguria, uten stein og delt i to

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær blekkfiskkroppene i tynne skiver og del tentaklene i to.
  2. 2Bland sammen den rene olivenoljen og hvitløk i en stor stekepanne og kok opp, mens du rører, over middels høy varme til det blir gyllent. Tilsett chili og blekksprøysen og kok, mens du rører konstant, i 1 minutt.
  3. 3Overfør blekksprøysen til en bolle og bland med extra virgin olivenolje og eddik. Krydre med salt og pepper. Mariner blekksprøysen i kjøleskapet i minst 1 time eller opptil 3 timer.
  4. 4Ta blekksprøysen ut av kjøleskapet 30 minutter før servering. Tilsett selleriblad, persille og oliven, og bland for å kombinere. Krydre med salt og pepper. Fordel på tallerkener og server.