Reker med romescosaus
oppskrift på reker med smakfull romesco-saus, perfekt som forrett eller lett middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 spiseskjeer skivede mandler
- 2. 1 tynn skive fransk brød (ca. 10x7,5x0,6 cm)
- 3. 1 stor hvitløksfedd
- 4. 1 glass på 7 unser (ca. 200 g) med grillede røde paprika, drenert
- 5. 2 spiseskjeer olivenolje
- 6. 1 spiseskje sherry-vin eller rødvinseddik
- 7. 1/4 teskje cayennepepper
- 8. 16 kokte reker, skrelte og renset
Fremgangsmåte
- 11. Miks mandler i en tung liten stekepanne over middels varme til de er gylne, ca. 3 minutter. Overfør mandlene til en foodprocessor. Legg brød i samme panne og ristet til det er lett ristet, ca. 1 minutt per side. Riv brødet i biter og tilsett i foodprocessoren. Med maskinen i gang, slipp hvitløk gjennom matingslangen og kjør til mandler og hvitløk er finhakket. Tilsett røde paprika, olje, eddik og cayennepepper, og kjør til blandingen har konsistens som tykk majones, og skrap av og til ned langs sidene av bollen. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Anrett de kokte reke på tallerkener. Skje romescosaus over og server.
- 22. Miks mandler i en tung liten stekepanne over middels varme til de er gylne, ca. 3 minutter. Overfør mandlene til en foodprocessor. Legg brød i samme panne og ristet til det er lett ristet, ca. 1 minutt per side. Riv brødet i biter og tilsett i foodprocessoren. Med maskinen i gang, slipp hvitløk gjennom matingslangen og kjør til mandler og hvitløk er finhakket. Tilsett røde paprika, olje, eddik og cayennepepper, og kjør til blandingen har konsistens som tykk majones, og skrap av og til ned langs sidene av bollen. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
- 33. Anrett de kokte reke på tallerkener. Skje romescosaus over og server.





