
Kremet potetmos med pepperrot
Oppdag hvordan du lager deilige horseradish mosede poteter. En smakfull forrett eller tilbehør som passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 pund røde poteter, med skallet på, kuttet i små biter
- 2 fedd hvitløk
- 1 ½ kopp kremfløte
- 3 staver smør
- Salt og nykvernet pepper
- 1 spiseskje ferdigrevet horseradish
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Fyll en stor kjele eller pastakjele med omtrent 5 centimeter vann.
- 3Sett en dampskål i kjelen, og pass på at den ligger rett over vannet.
- 4Tilsett potetene og hvitløk i skålen, dekk til kjelen og skru varmen til middels.
- 5Damp potetene til de er møre når du stikker med en gaffel, ca. 15 til 20 minutter.
- 6I mellomtiden blander du fløte og smør i en liten kjele.
- 7Varm opp på middels-lav varme til fløten er varm og smøret har smeltet.
- 8Når potetene er ferdige, tar du ut dampskålen og heller ut vannet fra kjelen.
- 9Legg potetene i den tomme kjelen og mos dem med en potetmoser.
- 10Rør forsiktig inn den varme fløten og smøret, og smak til med salt og pepper.
- 11Like før servering blander du inn pepperrot.
- 12Overfør til en serveringsskål og server.





