Pasta med sardiner

Pasta med sardiner

oppskrift på pasta con sarde, en tradisjonell sardinsk rett med sardiner, fennikel og rosiner. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/3 kopp olivenolje
  • 1 kopp finhakket løk
  • 4 flate ansjosfileter, drenert, tørket og finhakket
  • 1/3 kopp finhakkede ferske fennikelblader
  • 1/4 kopp ristet pinjekjerner
  • 2 spiseskjeer rosiner, bløtlagt i varmt vann og drenert
  • 3 3/4 unser sardiner på boks i olje, drenert
  • 3/4 pund percatelli
  • Ristet brødsmuler

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor stekepanne varm opp olje over middels varme til den er varm. Tilsett løk og kok, rør av og til, til den er gyllen. Tilsett ansjos og kok, rør, over lav varme til de er smeltet. Tilsett fennikel, nøtter, rosiner og sardiner, og kok over lav varme, rør av og til, i 5 minutter eller til det er gjennomvarmt. I en stor kjele med kokende, saltet vann kok opp percatelli-pastaen til den er al dente. Sil av vannet. Overfør pastaen til en serveringsskål, tilsett sardineblandingen og brødsmuler, og vend forsiktig sammen.