
Tranebær-kyllingpizza
Lær hvordan du lager en deilig cranberry turkey pizza med saftig kalkun og frisk tyttebær. Perfekt for en smakfull middag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 skivede sjalottløk
- 2. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 3. 1 kopp ferske tranebær
- 4. 1 appelsin, revet skall og saften
- 5. 1 spiseskje fersk finhakket ingefær
- 6. Salt og svart pepper
- 7. 2 små ferdige pizzabunner
- 8. 1 krydret italiensk kalkunpølse, uten skinn og smuldret
- 9. 1/2 kopp revet Parmesan
- 10. 1/2 kopp revet Monterey Jack
- 11. Chilikvaster
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. I en liten stekepanne sautér finhakkede sjalottløk i olivenolje. Tilsett tranebær, revet appelsinskall og -saft, samt ingefær. La det småkoke til væsken er redusert med 50 prosent. Smak til med krydder.
- 33. Fordel den avkjølte tranebærsausen på pizzabunnen, legg på kalkunpølse, Parmesan, Monterey Jack og chiliflak. Stek i 15 til 20 minutter, og sørg for at pølsen er gjennomstekt.