Hello Fresh Mobile Banner
Resteturkichili

Resteturkichili

Lær hvordan du lager en deilig leftover turkey chili med resteturkype, perfekt for en rask og næringsrik middag. Enkelt, smakfull og perfekt for høsten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 middels stor løk, hakket
  • 1 grønn paprika, hakket
  • 1 liten jalapeño, fjernet frø og finhakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1/4 kopp chilipulver
  • 1 spiseskje malt spisskummen
  • 1 spiseskje tørket oregano
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 3 til 4 kopper rester av stekt kalkun, hvitt og mørkt kjøtt blandet, hakket eller revet i 2 cm biter
  • Én 800 grams boks med ildstekte hakkede tomater
  • 2 kopper kyllingbuljong med lavt natriuminnhold
  • To 425 grams bokser med pintobønner
  • Rester av potetmos eller kokt ris, til servering
  • Rømme og hakket vårløk, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp oljen i en stor gryte eller en nederlandsk ovn på middels varme. Tilsett løk og paprika, og la det koke, rør av og til, til grønnsakene er myke, omtrent 6 minutter. Rør inn jalapeño og hvitløk, og la det koke til de blir litt mykere, ca. 1 minutt.
  2. 2Rør inn chilipulver, spisskummen, oregano, 1/2 teskje salt og et par kvernslag med pepper. Tilsett kalkunkjøttet og rør til det er godt dekket av krydderne. Hell i tomatene og kyllingkraften, og skrap opp eventuelle krydder som har satt seg fast i bunnen av gryten. La chilien småkoke på middels-lav varme, uten lokk, til væsken har redusert med noen centimeter og chilien har tyknet, ca. 1 time.
  3. 3Tøm og skyll en av bøttene med bønner; la væsken fra den andre bøtten bli værende. Tilsett alle bønnene og den reserverte bønnvannet i gryten, og varm opp til bønnene er gjennomvarme, ca. 10 minutter. Smak til med mer salt og pepper etter behov. Server i boller over poteter eller ris, med en klatt rømme og et dryss av hakkede vårløk.