Resteturkichili

Resteturkichili

Lær hvordan du lager en deilig leftover turkey chili med resteturkype, perfekt for en rask og næringsrik middag. Enkelt, smakfull og perfekt for høsten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 middels stor løk, hakket
  • 1 grønn paprika, hakket
  • 1 liten jalapeño, fjernet frø og finhakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1/4 kopp chilipulver
  • 1 spiseskje malt spisskummen
  • 1 spiseskje tørket oregano
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 3 til 4 kopper rester av stekt kalkun, hvitt og mørkt kjøtt blandet, hakket eller revet i 2 cm biter
  • Én 800 grams boks med ildstekte hakkede tomater
  • 2 kopper kyllingbuljong med lavt natriuminnhold
  • To 425 grams bokser med pintobønner
  • Rester av potetmos eller kokt ris, til servering
  • Rømme og hakket vårløk, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp oljen i en stor gryte eller en nederlandsk ovn på middels varme. Tilsett løk og paprika, og la det koke, rør av og til, til grønnsakene er myke, omtrent 6 minutter. Rør inn jalapeño og hvitløk, og la det koke til de blir litt mykere, ca. 1 minutt.
  2. 2Rør inn chilipulver, spisskummen, oregano, 1/2 teskje salt og et par kvernslag med pepper. Tilsett kalkunkjøttet og rør til det er godt dekket av krydderne. Hell i tomatene og kyllingkraften, og skrap opp eventuelle krydder som har satt seg fast i bunnen av gryten. La chilien småkoke på middels-lav varme, uten lokk, til væsken har redusert med noen centimeter og chilien har tyknet, ca. 1 time.
  3. 3Tøm og skyll en av bøttene med bønner; la væsken fra den andre bøtten bli værende. Tilsett alle bønnene og den reserverte bønnvannet i gryten, og varm opp til bønnene er gjennomvarme, ca. 10 minutter. Smak til med mer salt og pepper etter behov. Server i boller over poteter eller ris, med en klatt rømme og et dryss av hakkede vårløk.