
Resteturkichili
Lær hvordan du lager en deilig leftover turkey chili med resteturkype, perfekt for en rask og næringsrik middag. Enkelt, smakfull og perfekt for høsten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 middels stor løk, hakket
- 1 grønn paprika, hakket
- 1 liten jalapeño, fjernet frø og finhakket
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 1/4 kopp chilipulver
- 1 spiseskje malt spisskummen
- 1 spiseskje tørket oregano
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 3 til 4 kopper rester av stekt kalkun, hvitt og mørkt kjøtt blandet, hakket eller revet i 2 cm biter
- Én 800 grams boks med ildstekte hakkede tomater
- 2 kopper kyllingbuljong med lavt natriuminnhold
- To 425 grams bokser med pintobønner
- Rester av potetmos eller kokt ris, til servering
- Rømme og hakket vårløk, til servering
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen i en stor gryte eller en nederlandsk ovn på middels varme. Tilsett løk og paprika, og la det koke, rør av og til, til grønnsakene er myke, omtrent 6 minutter. Rør inn jalapeño og hvitløk, og la det koke til de blir litt mykere, ca. 1 minutt.
- 2Rør inn chilipulver, spisskummen, oregano, 1/2 teskje salt og et par kvernslag med pepper. Tilsett kalkunkjøttet og rør til det er godt dekket av krydderne. Hell i tomatene og kyllingkraften, og skrap opp eventuelle krydder som har satt seg fast i bunnen av gryten. La chilien småkoke på middels-lav varme, uten lokk, til væsken har redusert med noen centimeter og chilien har tyknet, ca. 1 time.
- 3Tøm og skyll en av bøttene med bønner; la væsken fra den andre bøtten bli værende. Tilsett alle bønnene og den reserverte bønnvannet i gryten, og varm opp til bønnene er gjennomvarme, ca. 10 minutter. Smak til med mer salt og pepper etter behov. Server i boller over poteter eller ris, med en klatt rømme og et dryss av hakkede vårløk.