Mexikansk Mac and Cheese

Mexikansk Mac and Cheese

Oppdag en deilig oppskrift på mexican macncheese, perfekt for en smakfull hovedrett med krydret ostesaus og deilige tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 ss smør uten salt
  • 2. 1 kopp frosne maiskjerner, tint
  • 3. 1 middels stor løk, hakket i 1/4-tommers terninger
  • 4. 1 rød paprika, fjernet frøene, hakket i 1/4-tommers terninger
  • 5. 4 fedd hvitløk, skrelt og finhakket
  • 6. 1 ss pluss 1 ts kosher-salt
  • 7. 2 ts spisskummen
  • 8. 2 ts chilipulver
  • 9. 1/2 ts cayennepepper
  • 10. 1/4 kopp hvetemel
  • 11. 4 kopper kald melk
  • 12. 2 kopper revet cheddarost
  • 13. 1 kopp revet Monterey Jack-ost
  • 14. 1/2 kopp vårløk, tynnsnittet
  • 15. 1 ts nykvernet svart pepper
  • 16. 450 g mini rigatoni, kokt al dente i henhold til pakkens anvisninger
  • 17. 1/2 kopp panko-rasp
  • 18. 1/2 kopp smuldret cotija-ost, til pynt
  • 19. 1/4 kopp korianderblader, finhakket, til pynt
  • 20. 1/4 kopp sylteagurkjalapeños, drenert og finhakket, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 33. Tilsett smør, mais, løk, rød paprika, hvitløk og 1 teskje salt i en middels stor kjele satt over middels høy varme. Surr til løken er gjennomsiktig, ca. 6 til 8 minutter.
  4. 4Tilsett spisskummen, chilipulver, cayennepepper og mel, og kok under omrøring med en tresleiv i 3 til 4 minutter for å lage en jevning.
  5. 5Hell i den kalde melken i en jevn strøm, og rør kraftig til blandingen er glatt.
  6. 6Kok opp på middels varme, og rør ofte, til det begynner å tykne, ca. 8 til 10 minutter.
  7. 7Skru ned varmen til middels lav, og rør inn cheddar- og Monterey Jack-osten.
  8. 8Kok til sausen er glatt og kremet, i 4 til 5 minutter.
  9. 9Tilsett vårløk, pepper og rigatoni, og bland godt for å kombinere.
  10. 104. Hell blandingen i en 23 x 33 cm glassform.
  11. 11Strø panko jevnt over toppen, og dekk med aluminiumsfolie.
  12. 12Stek i 20 minutter, fjern deretter folien og stek i ytterligere 10 til 15 minutter, eller til skorpen er gyllenbrun og osten bobler.
  13. 13Sett til avkjøling på en rist og la hvile i 8 til 10 minutter.
  14. 145. Pynt med cotija-ost, jalapeño og koriander.
  15. 15Server umiddelbart.