Hello Fresh Mobile Banner
Gumbo-pai

Gumbo-pai

Lær hvordan du lager en deilig gumbo pot pie med vår enkle oppskrift. Perfekt for en mettende og smakfull middag. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 ss olivenolje
  • 2. 4 ss mel
  • 3. 3 ss smør eller margarin
  • 4. 1 stor løk, hakket
  • 5. 1 ts finhakket hvitløk
  • 6. 1/2 grønn paprika, hakket
  • 7. 1/2 rød paprika, hakket
  • 8. 1 liten selleristang, hakket
  • 9. 1/2 pund røkt svinepølse, skivet
  • 10. 1/2 pund svinetasso, skivet
  • 11. 2 kopper rekebuljong
  • 12. 2 ts sitronsaft
  • 13. 1/2 ts cayennepepper
  • 14. 1 klype hot sauce
  • 15. 1 ts hvitløksalt
  • 16. 2 kopper kokt ris (kokt i rekebuljong)
  • 17. 2 pund medium store reker, renset
  • 18. 1 pund krabbekjøtt
  • 19. 1 boks okra kokt med tomater
  • 20. 1/2 kopp skivet grønn løk, kun toppene
  • 21. 1 boks ferdiglagde croissant-deiger
  • 22. Hakket persille, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Roux: I en tung stekepanne, bland olje med mel og kok opp på middels varme under konstant omrøring til det blir mørkebrunt i fargen. Fjern umiddelbart fra varmen. Rouxen vil fortsette å koke, så rør av og til. Pass på at du ikke brenner rouxen, ellers vil den ferdige retten få en bitter smak.
  2. 22. Gumbo: I en stor nederlandsk ovnsgryte, smelt smør og tilsett løk, hvitløk, paprika og selleri. Kok på middels varme på komfyren til grønnsakene er møre, ca. 5 minutter. Tilsett pølse og tasso, og kok i 5 minutter på middels-lav varme. Rør inn sjømatkraft, roux og sitronsaft. Kok opp. Tilsett cayennepepper, hot sauce, hvitløk, salt, ris, reker, krabbekjøtt og okra. La det småkoke på middels varme til sjømat er ferdigkokt, ca. 5 minutter. Fjern fra varmen. Rør inn hakket grønn løk og bland godt. Hell over i en smurt ildfast form på 2 til 3 liter.
  3. 33. Topping: Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  4. 44. Åpne crescent-deigene, skill hver trekant og legg dem oppå gumboen. Stek i ovnen i 11 til 13 minutter, eller til de er gyldne og sprø. Strø over hakket persille, hvis ønskelig.