Friterte Mac and Cheese-baller

Friterte Mac and Cheese-baller

Lær hvordan du lager deilige friterte mac and cheese baller – perfekte som forrett eller snacks. Enkel oppskrift med sprø skorpe og kremet innside.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pakke makaroni og ost (ca. 207 g)
  • 2 spiseskjeer smør
  • 1/4 kopp melk
  • 1 kopp revet Cheddar-ost
  • 3/4 kopp pimento-ostespread
  • 1 kopp revet italiensk osteblanding
  • 2 kopper italienske krydderbrødsmuler
  • 1/2 teskje paprika
  • 1/2 teskje chilipulver
  • 1/2 teskje malt svart pepper
  • 1/2 teskje hvitt sukker
  • 1/4 teskje salt
  • 1 klype cayennepepper, eller etter smak
  • 4 egg
  • 3 spiseskjeer melk
  • 4 kopper peanøttolje til steking, eller etter behov

Fremgangsmåte

  1. 1Fyll en kjele med lettsaltet vann og kok opp over høy varme. Rør inn makaroni, og la det koke opp igjen. Kok, uten lokk, og rør av og til, til makaroni er gjennomkokt men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 7 minutter. Sil av vannet. Rør inn de 2 spiseskjeene smør, 1/4 kopp melk og ostepakken fra pakken.
  2. 2Mens makaroni fortsatt er varm, rør inn cheddarost, pimento-ostespread og italiensk osteblanding, og fortsett å røre til osten er smeltet. Plasser makaroni- og osteblandingen i en beholder og sett i kjøleskapet til den er fast, ca. 4 timer.
  3. 3Dekk et stekebrett med bakepapir. Ta makaroni- og osteblandingen ut av kjøleskapet, og bruk en isskje til å forme små baller. Legg makaroniballene på det forberedte stekebrettet og frys i minst 2 timer.
  4. 4Varm opp olje i en dypfryer eller stor kjele til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  5. 5Visp brødsmuler sammen med paprika, chilipulver, svart pepper, sukker og cayenne i en flat skål; sett til side. Pisk eggene sammen med de 3 spiseskjeene melk i en liten bolle. Ta makaroniballene ut av fryseren, dypp dem i eggeblandingen, og vend dem deretter i brødsmulene.
  6. 6Friter makaroniballene i små porsjoner til de er gyllenbrune, ca. 3 til 5 minutter. La dem renne av på et fat med papirhåndklær; server varme.