Biff paillards med vannkresssalat
oppskrift på saftige beef paillards servert med frisk vannkresse salat, perfekt for en lett og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 (170 gram) indrefiletbiffer (storfe-tenderloin-steaks; 3,8 cm tykke)
- 1 ss fersk limesaft
- 2 ss ekstra jomfru olivenolje
- Salt og nykvernet svart pepper
- 4 kopper små vannkresseknopper
- 1/2 kopp ferske korianderblader
- 1/2 kopp ferske mynteblader
- 3 ss vegetabilsk olje
- Limebåter som tilbehør
Fremgangsmåte
- 1Skjær hver filet horisontalt (på tvers av fibrene) i tre like store stykker. Bank forsiktig filetene mellom plastfolie med en flat kjøttbanker eller kjevle til ca. 0,6 cm tykkelse. Visp sammen limesaft, olivenolje, salt og pepper etter smak, og vend deretter inn vannkresse, koriander og mynte. Tørk av fire paillards og krydre med salt og pepper. Varm opp 1 spiseskje vegetabilsk olje i en tung, 25 cm stor stekepanne over høy varme til den begynner å ryke lett, og stek deretter paillards, snu én gang, i 1 minutt for medium-rare. Overfør til en tallerken. Tørk av og krydre de resterende paillards og stek på samme måte med resten av oljen. Legg salat på toppen av paillardsen.



