
Orrechiette Carbonara
Lær hvordan du lager den autentiske orecchiette carbonara. En enkel oppskrift på en kremet og smakfull pasta som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 4 skiver bacon røkt med epletre, i terninger
- 2. 2 mellomstore purre, kun de hvite og lysegrønne delene, delt på langs og deretter kuttet i 1/3-tommers biter
- 3. 280 gram orecchiette (liten øreformet pasta) eller små skjell
- 4. 2 store egg, romtempererte
- 5. 1/2 kopp ferskrevet Parmesanost, pluss ekstra til servering
- 6. 1 spiseskje hakket fersk italiensk persille
Fremgangsmåte
- 11. Stek bacon i en stor stekepanne på middels varme til den er sprø, ca. 8 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre baconen til tørkepapir for å renne av. Hell av alt unntatt 2 spiseskjeer fett fra pannen, om nødvendig. Tilsett purre og surr over middels varme til den er myk, ca. 6 minutter. Sett til side. I mellomtiden koker du pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i midten, og rører av og til. Sil av pastaen, og spar 1/2 kopp av kokevannet. Visp egg og 1/2 kopp parmesan i en middels bolle til det er godt blandet; visp gradvis inn 1/4 kopp av kokevannet. Tilsett pastaen i pannen med purre og rør for å varme opp. Fjern pannen fra varmen. Hell eggeblandingen over pastaen og rør til sausen er akkurat kremet og eggene ikke lenger er rå, ca. 2 minutter. (Sett pannen tilbake på veldig lav varme hvis eggeblandingen er for flytende; pass på så du ikke koker den for mye, ellers kan eggene koagulere.) Tilsett litt av det resterende 1/4 kopp kokevann om nødvendig for å fukte pastaen. Rør inn bacon og persille. Server pastaen, og pass på at osten blir servert separat.
- 22. Stek bacon i en stor stekepanne på middels varme til den er sprø, ca. 8 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre baconen til tørkepapir for å renne av. Hell av alt unntatt 2 spiseskjeer fett fra pannen, om nødvendig. Tilsett purre og surr over middels varme til den er myk, ca. 6 minutter. Sett til side.
- 33. I mellomtiden koker du pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i midten, og rører av og til. Sil av pastaen, og spar 1/2 kopp av kokevannet.
- 44. Visp egg og 1/2 kopp parmesan i en middels bolle til det er godt blandet; visp gradvis inn 1/4 kopp av kokevannet. Tilsett pastaen i pannen med purre og rør for å varme opp. Fjern pannen fra varmen. Hell eggeblandingen over pastaen og rør til sausen er akkurat kremet og eggene ikke lenger er rå, ca. 2 minutter. (Sett pannen tilbake på veldig lav varme hvis eggeblandingen er for flytende; pass på så du ikke koker den for mye, ellers kan eggene koagulere.) Tilsett litt av det resterende 1/4 kopp kokevann om nødvendig for å fukte pastaen. Rør inn bacon og persille. Server pastaen, og pass på at osten blir servert separat.





