
Fersk pasta-deig i piemontesisk stil
Lær hvordan du lager autentisk piedmont-style pastadeig med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull italiensk middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 kopper italiensk "00" mel
- 4 store egg
- 2 store eggeplommer
- Liten teskje salt
- 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje (valgfritt)
- Spesialutstyr: en kjevle eller deigskrape
Fremgangsmåte
- 1Høp mel opp på en arbeidsflate og lag en stor fordypning i midten. Knekk hele egg i midten av fordypningen og tilsett eggeplommer, salt og olje (hvis du bruker det). Pisk eggeblandingen med en gaffel til den er godt blandet, og fortsett deretter å piske, mens du gradvis tilsetter melet, startende med innsiden av fordypningen og hold veggene intakte ved å støtte utsiden med den andre hånden. Når du har en tykk pasta, begynner du å blande melet med hendene. Når deigen begynner å ta form, men fortsatt er ganske myk og fuktig, overfør den til et rent område på arbeidsflaten. Bruk en kjevle, skrap opp det gjenværende melet og overfør det til en sikt, og sikt deretter melet over deigen, og kast eventuelle biter av deig. Elt inn nok mel til at deigen kan formes til en myk ball. Pensle resten av melet på siden av arbeidsflaten og elt deigen, mens du justerer arbeidsflaten etter behov for å unngå at deigen setter seg fast, til den er glatt og elastisk, ca. 5 minutter. Lett melet deigen med litt mel, pakk den inn i plastfolie og la den hvile i romtemperatur i 1 time.





