Tunfisk- og nudelgrateng

Tunfisk- og nudelgrateng

Lær hvordan du lager en deilig tunfisk- og nudelgrateng. En enkel og smakfull oppskrift som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 12 unser brede eggnudler
  • 8 spiseskjeer (1 stang) saltet smør, pluss ekstra til å smøre formen
  • 1 middels stor løk, hakket
  • 6 unser hvite sjampinjonger, finhakket
  • 1/4 kopp hvetemel
  • 3 kopper varm helmelk
  • 1/2 kopp tørr sherry
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • Tre bokser à 6,4 unser med hvit albacore-tunfisk i vann, drenert
  • 1/4 kopp finhakket rød paprika
  • 2 spiseskjeer finhakket frisk persille
  • 1/2 kopp panko-krummelser
  • Anbefalte serveringsforslag: en grønn salat og crusty brød

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2Kok opp en kjele med vann og kok eggnudlene al dente i henhold til pakkeanvisningene. Sil av vannet og sett til side.
  3. 3I mellomtiden smeltes 4 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk og kok til den begynner å mykne, ca. 3–4 minutter. Tilsett sopp og kok, mens du rører, i et par minutter. Strø melet jevnt over blandingen og rør slik at melet dekker løk og sopp grundig. Kok under omrøring i ytterligere ett minutt. Tilsett melk og sherry, og visp sammen. La sausen småkoke til den er fin og tykk, ca. 3–4 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak og rør godt. Juster krydderet for å sikre at sausen er tilstrekkelig saltet.
  4. 4Tilsett tunfisk og rør den inn i sausen. Deretter tilsettes paprika og 1 spiseskje persille. Rør inn nudlene til de er godt dekket av sausen. Smør en ildfast form på ca. 23 x 33 cm og hell nudelblandingen i formen.
  5. 5Smelt de resterende 4 spiseskjeene smør i en bolle i mikrobølgeovnen; rør inn brødsmuler og den resterende spiseskjeen persille.
  6. 6Strø brødsmuleblandingen over gratengen og stek i ovnen til den er gyllen, ca. 25–30 minutter. Server rykende varm med en grønn salat og varm, crusty brød.