
Fusilli med tunfisk og tomatsaus
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull fusilli med tunfisk og tomatsaus. Perfekt for en rask middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund fusilli
- 1 (26-unse) krukke med enkel tomatsaus, oppskrift følger, eller annen ferdigkjøpt marinara
- 2 (6-unse) bokser med albacore-tunfisk i olje, drenert
- 1 spiseskje kapers, drenert
- 1 teskje revet sitronskall
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje hakket fersk italiensk persille
Fremgangsmåte
- 1Kok pastaen i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 8 minutter.
- 2I mellomtiden blander du tomatsausen, tunfisk, kapers og sitrusskall i en stor, tykk stekepanne. Bruk en gaffel til å dele tunfisken i biter. La det småkoke for å blande smakene, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 3Sil av pastaen, og spar 1 kopp av kokevannet. Bland pastaen med sausen og vend godt slik at den blir dekket. Tilsett nok av det reserverte kokevannet til å fukte pastaen. Rør inn persillen og server.
- 41/2 kopp ekstra virgin olivenolje
- 51 liten løk, hakket
- 62 hvitløksfedd, hakket
- 71 stilk selleri, hakket
- 81 gulrot, hakket
- 9Havsalt og nykvernet svart pepper
- 102 bokser (à 900 g) knuste tomater
- 114–6 basilikumblader
- 122 tørkede laurbærblad
- 134 ss usaltet smør, valgfritt
- 14I en stor gryte varmer du opp oljen over middels høy varme. Tilsett løk og hvitløk og stek til de er myke og gjennomsiktige, ca. 2 minutter. Tilsett selleri og gulrot, og krydre med salt og pepper. La det steke til alle grønnsakene er møre, ca. 5 minutter. Tilsett tomater, basilikum og laurbærblad, og la det småkoke under lokk på lav varme i 1 time eller til sausen er tykk. Fjern laurbærbladene og smak til med salt og pepper. Hvis sausen fortsatt smaker syrlig, tilsett smør, en spiseskje om gangen, for å runde av smaken.
- 15Ha halvparten av tomatsausen i en food processor og kjør til den er jevn. Gjør det samme med resten av sausen.
- 16Hvis du ikke bruker opp all sausen, la den avkjøle helt, og hell den i porsjoner på 1 til 2 kopper i fryseposer. Dette kan oppbevares i fryseren i opptil 6 måneder.
- 17Gir: 6 kopper
- 18Forberedelsestid: 15 minutter
- 19Koketid: 1 time og 20 minutter
- 20Enkel å lage: lett





