Fusilli med tunfisk og tomatsaus

Fusilli med tunfisk og tomatsaus

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull fusilli med tunfisk og tomatsaus. Perfekt for en rask middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund fusilli
  • 1 (26-unse) krukke med enkel tomatsaus, oppskrift følger, eller annen ferdigkjøpt marinara
  • 2 (6-unse) bokser med albacore-tunfisk i olje, drenert
  • 1 spiseskje kapers, drenert
  • 1 teskje revet sitronskall
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 spiseskje hakket fersk italiensk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Kok pastaen i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 8 minutter.
  2. 2I mellomtiden blander du tomatsausen, tunfisk, kapers og sitrusskall i en stor, tykk stekepanne. Bruk en gaffel til å dele tunfisken i biter. La det småkoke for å blande smakene, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak.
  3. 3Sil av pastaen, og spar 1 kopp av kokevannet. Bland pastaen med sausen og vend godt slik at den blir dekket. Tilsett nok av det reserverte kokevannet til å fukte pastaen. Rør inn persillen og server.
  4. 41/2 kopp ekstra virgin olivenolje
  5. 51 liten løk, hakket
  6. 62 hvitløksfedd, hakket
  7. 71 stilk selleri, hakket
  8. 81 gulrot, hakket
  9. 9Havsalt og nykvernet svart pepper
  10. 102 bokser (à 900 g) knuste tomater
  11. 114–6 basilikumblader
  12. 122 tørkede laurbærblad
  13. 134 ss usaltet smør, valgfritt
  14. 14I en stor gryte varmer du opp oljen over middels høy varme. Tilsett løk og hvitløk og stek til de er myke og gjennomsiktige, ca. 2 minutter. Tilsett selleri og gulrot, og krydre med salt og pepper. La det steke til alle grønnsakene er møre, ca. 5 minutter. Tilsett tomater, basilikum og laurbærblad, og la det småkoke under lokk på lav varme i 1 time eller til sausen er tykk. Fjern laurbærbladene og smak til med salt og pepper. Hvis sausen fortsatt smaker syrlig, tilsett smør, en spiseskje om gangen, for å runde av smaken.
  15. 15Ha halvparten av tomatsausen i en food processor og kjør til den er jevn. Gjør det samme med resten av sausen.
  16. 16Hvis du ikke bruker opp all sausen, la den avkjøle helt, og hell den i porsjoner på 1 til 2 kopper i fryseposer. Dette kan oppbevares i fryseren i opptil 6 måneder.
  17. 17Gir: 6 kopper
  18. 18Forberedelsestid: 15 minutter
  19. 19Koketid: 1 time og 20 minutter
  20. 20Enkel å lage: lett