Kylling Marbella

Kylling Marbella

Lær hvordan du lager den populære Chicken Marbella med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp olivenolje
  • 2. 1/2 kopp rødvinseddik
  • 3. 1 kopp utstenkte svisker
  • 4. 1/2 kopp utstenkte spanske grønne oliven
  • 5. 1/2 kopp kapers med litt av væsken
  • 6. 6 laurbærblader
  • 7. 1 hvitløkshode, skrelt og finmost
  • 8. 1/4 kopp tørket oregano
  • 9. Grovt salt og nykvernet svart pepper, etter smak
  • 10. 4 kyllinger (ca. 1,1 kg hver), delt i fire
  • 11. 1 kopp brunt sukker
  • 12. 1 kopp tørr hvitvin
  • 13. 1/4 kopp fersk italiensk (flattbladet) persille eller fersk koriander, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland olivenolje, eddik, svisker, oliven, kapers og juice, laurbærblad, hvitløk, oregano, salt og pepper i en stor bolle. Tilsett kyllingen og rør godt slik at den dekkes. Dekk bollen til og sett den i kjøleskapet over natten.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  3. 33. Legg kyllingen i ett lag i en eller to store, lavpanne og fordel marinaden jevnt over. Strø kyllingstykkene med brunt sukker og hell hvitvinen rundt dem.
  4. 44. Stek, og pensle ofte med stekefettet, til lårstykkene gir klart gult (i stedet for rosa) saft når de stikkes med en gaffel, ca. 50 minutter til 1 time.
  5. 55. Bruk en hullsleiv til å overføre kyllingen, sviskene, oliven og kapers til et serveringsfat. Fukt med noen skjeer av stekefettet og strø rikelig med persille eller koriander. Server resten av stekefettet i en sausekanne.