
Kylling Marbella
Lær hvordan du lager den populære Chicken Marbella med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp olivenolje
- 2. 1/2 kopp rødvinseddik
- 3. 1 kopp utstenkte svisker
- 4. 1/2 kopp utstenkte spanske grønne oliven
- 5. 1/2 kopp kapers med litt av væsken
- 6. 6 laurbærblader
- 7. 1 hvitløkshode, skrelt og finmost
- 8. 1/4 kopp tørket oregano
- 9. Grovt salt og nykvernet svart pepper, etter smak
- 10. 4 kyllinger (ca. 1,1 kg hver), delt i fire
- 11. 1 kopp brunt sukker
- 12. 1 kopp tørr hvitvin
- 13. 1/4 kopp fersk italiensk (flattbladet) persille eller fersk koriander, finhakket
Fremgangsmåte
- 11. Bland olivenolje, eddik, svisker, oliven, kapers og juice, laurbærblad, hvitløk, oregano, salt og pepper i en stor bolle. Tilsett kyllingen og rør godt slik at den dekkes. Dekk bollen til og sett den i kjøleskapet over natten.
- 22. Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 33. Legg kyllingen i ett lag i en eller to store, lavpanne og fordel marinaden jevnt over. Strø kyllingstykkene med brunt sukker og hell hvitvinen rundt dem.
- 44. Stek, og pensle ofte med stekefettet, til lårstykkene gir klart gult (i stedet for rosa) saft når de stikkes med en gaffel, ca. 50 minutter til 1 time.
- 55. Bruk en hullsleiv til å overføre kyllingen, sviskene, oliven og kapers til et serveringsfat. Fukt med noen skjeer av stekefettet og strø rikelig med persille eller koriander. Server resten av stekefettet i en sausekanne.





