Panerte ribeye-biffer med porcini og rosmarinkrydder

Panerte ribeye-biffer med porcini og rosmarinkrydder

Lær hvordan du lager perfekt pan-seared rib-eye steaks med en aromatisk porcini og rosmarin rub. En enkel oppskrift for en smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 1. To 2-tommers tykke, gressmatet, benfrie ribeye-biffer (ca. 1,4 kg totalt)
  • 1/2 kopp soyasaus
  • 1/4 unse tørkede porcini-sopper* (halvparten av en 1/2-unse pakke)
  • 1 spiseskje finhakket fersk rosmarin
  • 2 teskjeer grovmalt svart pepper
  • 1 spiseskje olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Legg biffene og soyasausen i en stor, resealable plastpose. Lukk posen, og slipp ut overflødig luft; vend posen for å dekke biffene. La biffene marinere ved romtemperatur i 2 timer, og snu dem av og til. Kjør porcini-sopp i krydderkvern til fin pulverform. Bland 1 1/2 spiseskjeer sopppulver, rosmarin og pepper i en liten bolle (sett til side eventuelt resterende pulver til en annen bruk). Sil av væsken fra biffene; tørk dem godt med papir. Strø rikelig med sopp- og rosmarinrub over begge sider av biffene, og trykk det inn for å få det til å feste. Varm opp olje i en tung, stor stekepanne (helst støpejern) på middels høy varme. Stek biffene til de er brune og kokt til ønsket stekegrad, ca. 8 minutter på hver side for sjeldent, og juster varmen til middels hvis de blir for brune for raskt. Overfør biffene til en tallerken; dekk med aluminiumsfolie for å holde varmen. La dem hvile i 10 minutter. Skjær i 1/2 tommers tykke skiver og server.
  2. 2Legg biffene og soyasausen i en stor, resealable plastpose. Lukk posen, og slipp ut overflødig luft; vend posen for å dekke biffene. La dem marinere ved romtemperatur i 2 timer, og snu dem av og til.
  3. 3Kjør porcini-sopp i krydderkvern til fin pulverform. Bland 1 1/2 spiseskjeer sopppulver, rosmarin og pepper i en liten bolle (sett til side eventuelt resterende pulver til en annen bruk).
  4. 4Sil av væsken fra biffene; tørk dem godt med papir. Strø rikelig med sopp- og rosmarinrub over begge sider av biffene, og trykk det inn for å få det til å feste.
  5. 5Varm opp olje i en tung, stor stekepanne (helst støpe