
Chorizo spansk ris
Lær hvordan du lager deilig chorizo spansk ris. En smakfull og enkel oppskrift perfekt for enhver anledning. Perfekt for hele familien!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 spiseskje olivenolje
- 2. 16 unser spansk-style chorizo eller linguiça, skåret i skiver 1/4 tomme tykke
- 3. 1 kopp ubehandlet langkornet hvit ris
- 4. 1 boks på 14 unser lavsalt kyllingbuljong
- 5. 1/4 kopp vann
- 6. 2 kopper frosne erter med perle løk
- 7. 1 boks på 14 1/2 unser hakkede tomater med grønn paprika og løk
- 8. 1/3 kopp skivede, steinfrie Kalamata-oliven
- 9. 1 1/2 spiseskjeer hakket fersk marjoram
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en stor, dyp stekepanne over middels høy varme. Tilsett chorizo og stek til den er gyllen, ca. 5 minutter. Tilsett ris; rør om slik at den blir dekket av olje. Tilsett buljong og vann, deretter erter og løk; rør om for å blande. Kok opp. Skru ned varmen til middels lav; dekk til og la det småkoke i ca. 15 minutter. Rør inn tomater med saft, oliven og merian. Dekk til og la det småkoke til risen er mør og det meste av væsken er absorbert, ca. 5 minutter til. Smak til med salt og pepper, og server.