Chorizo spansk ris

Chorizo spansk ris

Lær hvordan du lager deilig chorizo spansk ris. En smakfull og enkel oppskrift perfekt for enhver anledning. Perfekt for hele familien!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje olivenolje
  • 2. 16 unser spansk-style chorizo eller linguiça, skåret i skiver 1/4 tomme tykke
  • 3. 1 kopp ubehandlet langkornet hvit ris
  • 4. 1 boks på 14 unser lavsalt kyllingbuljong
  • 5. 1/4 kopp vann
  • 6. 2 kopper frosne erter med perle løk
  • 7. 1 boks på 14 1/2 unser hakkede tomater med grønn paprika og løk
  • 8. 1/3 kopp skivede, steinfrie Kalamata-oliven
  • 9. 1 1/2 spiseskjeer hakket fersk marjoram

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olje i en stor, dyp stekepanne over middels høy varme. Tilsett chorizo og stek til den er gyllen, ca. 5 minutter. Tilsett ris; rør om slik at den blir dekket av olje. Tilsett buljong og vann, deretter erter og løk; rør om for å blande. Kok opp. Skru ned varmen til middels lav; dekk til og la det småkoke i ca. 15 minutter. Rør inn tomater med saft, oliven og merian. Dekk til og la det småkoke til risen er mør og det meste av væsken er absorbert, ca. 5 minutter til. Smak til med salt og pepper, og server.