Pannestekte diver-hellefisk med potet- og sellerirotpuré og brunet smør

Pannestekte diver-hellefisk med potet- og sellerirotpuré og brunet smør

Oppdag en delikat oppskrift på panstekte dykkerhummer med kremet potet- og sellerirotpuré, toppet med brunet smør for en smakfull forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 Yukon Gold-poteter, skrelt og kuttet i store terninger
  • 1/2 sellerirot, skrelt og kuttet i store terninger
  • 1 kopp smør (2 staver), romtemperert
  • Salt
  • 1/2 sjalottløk, finhakket
  • Salt
  • 1/4 kopp eplesidereddik
  • Extra virgin olivenolje
  • 1/4 til 1/2 sellerirot, skrelt og juliennet
  • 3 Granny Smith- epler, skrelt og juliennet
  • 1 kopp selleriblad
  • 12 tørre dypvannsskvett, renset og tørket med papirhåndklær
  • Salt
  • 2 spiseskjeer blandet olje
  • 1/2 til 3/4 kopp (1 til 1 1/2 staver) smør
  • 4 til 5 kvister fersk timian
  • Saften av 1 sitron
  • 1/2 kopp potetvann, som er reservert fra kokingen av potetene

Fremgangsmåte

  1. 1For potet- og sellerirotpuré:
  2. 2Legg potetene og den hakkede selleriroten i en kjele med nok kaldt vann til å dekke. Tilsett salt og kok opp. La det koke til potetene er gjennomkokte og møre, ca. 15 minutter. Sil av vannet, og reserver 1/2 kopp av kokevannet til sausen. Ha potetene i en potetpresse over en bolle. Tilsett smør, og sørg for at det er like deler smør og moste grønnsaker, og rør godt sammen. Smak til blandingen og krydre med salt.
  3. 3For salaten:
  4. 4Ha sjalottløk, salt og eplesidereddik i en bolle, og drypp over ca. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje. Smak til og juster krydderet etter behov, og hell over den juliennehakkede selleriroten. Tilsett eplene og vend forsiktig slik at alt blir dekket. Rett før servering, tilsett selleribladene i salaten og vend forsiktig sammen.
  5. 5For kamskjellene:
  6. 6Krydre kamskjellene med salt på begge sider. Varm opp en stor stekepanne på middels varme og tilsett oljen. Når oljen er varm, legg i kamskjellene og stek til de er gyldne på begge sider, ca. 2–3 minutter per side. Pass på å ikke oversteke dem. Ideelt sett ønsker du en mør kjerne, medium på det meste.
  7. 7Skru ned varmen til middels-lav på pannen, og tilsett smør, timiankvister og saften av 1 sitron. Når smøret har smeltet og fått en lett bruning, tilsett ca. 1/2 kopp kokevann, krydre med salt og smak til. Slå av varmen og sett til side.
  8. 8For hver porsjon:
  9. 9Anrett en skje med potetmos midt på tallerkenen. Legg tre kamskjell oppå, og topp med en stor skje salat. Hell sausen over kamskjellene og rundt tallerkenen.