
Svinekotletter med ingefærsaus av plommer
oppskrift på svinekoteletter med en smakfull ingefærplommesaus. perfekt for en smakfull middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3/4 pund italienske plommetyver
- 1 stor hvitløksfedd
- 4 svinekoteletter (hver ca. 2,5 cm tykke)
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 1 1/2 teskjeer finrevet, skrelt fersk ingefærrot
- 1/4 kopp soyasaus
- 2 spiseskjeer sherryeddik eller rødvinseddik
- 2 spiseskjeer brunt sukker
- 2 hele stjerneanis eller 1/2 teskje anisfrø
- Pynt: hakket vårløk og plommeskiver
Fremgangsmåte
- 1Kutt plommene i kvarte og fjern steinen, og finhakk hvitløk. Tørk svinekotelettene godt med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper. Varm opp olje i en tung, 12-tommers stekepanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og brun svinekotelettene i omtrent 2 minutter på hver side, og legg dem deretter på en tallerken. Tilsett hvitløk og ingefær i pannen og sautér under konstant omrøring i 30 sekunder. Rør inn soyasaus, eddik, brunt sukker og anis, og la det småkoke. Legg svinekotelettene tilbake i pannen og plasser plommene rundt dem. La det småkoke under lokk over moderat lav varme i 50 minutter, eller til kjøttet er veldig mørt. Overfør kotelettene til et serveringsfat, og hvis nødvendig, la sausen småkoke uten lokk til den tykner litt. Kast ut stjerneanis, hvis brukt. Hell sausen over kotelettene og pynt med vårløk og plomme.