
Lasagne
Lær hvordan du lager en klassisk lasagna med lag av kjøttsaus, ost og pasta. Perfekt for en smakfull hovedrett til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 10 lasagneplater
- 340 gram ricottaost
- 1 egg, lett pisket
- 1/4 kopp hakket flatbladpersille
- 1/2 kopp revet Parmesan
- 340 gram revet mozzarella
- 3 kopper kjøttsaus
- 450 gram kjøttdeig av storfe
- 450 gram krydret pølse
- 1 stor løk, hakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 laurbærblad
- 2 teskjeer tørket basilikum
- 2 teskjeer tørket oregano
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 3/4 kopp rødvin
- 3 bokser á 800 gram knuste tomater
- 1 gulrot, hakket
- Salt
- Pepper
Fremgangsmåte
- 1Kok nudlene som anvist på pakken. Sil av vannet. I en middels stor bolle blander du ricotta, egg, persille, 1/2 kopp Parmesan, salt og pepper. Fordel 3/4 kopp kjøttsaus i bunnen av en ildfast form på 23 x 33 cm. Legg tre nudler i bunnen av formen og fordel ricottablandingen over. Strø med mozzarella og topp med kjøttsaus. Gjenta prosessen for én til lag, avslutt med de siste tre nudlene og deretter saus. Topp med resten av mozzarella og 1/2 kopp Parmesan. Stek i 45 minutter eller til den er boblende ved 190 grader Celsius. Ta ut av ovnen og la lasagnen hvile i 15 minutter.
- 2Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels høy varme. Brun kjøttdeigen og pølsen. Rør inn løk og kok i 4 minutter. Rør inn hvitløk, laurbærblad, basilikum og oregano. Tilsett vin, tomater og gulrot. Kok opp og skru ned varmen til middels. La det småkoke uten lokk i ca. 45 minutter, til sausen har tyknet. Smak til med salt og pepper.





