Stekte kamskjell med krydret honning-sitrusglasur på sellerisalat
oppskrift på perfekt seared scallops servert med en spicy honning-citrus glasur på en frisk sellerisalat, ideell for forrett eller lette middager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp appelsinblomsthonning
- 1/4 kopp fersk appelsinjuice
- 4 teskjeer finrevet sitronzest
- 2 teskjeer finrevet limeskall
- 1 1/2 teskjeer sterk chilisaus (som sriracha)*
- 2 kopper finhakket selleri (ca. 4 store stilker)
- 1 kopp finhakket rød paprika (ca. 1 middels stor)
- 1 kopp finhakket oransje paprika (ca. 1 middels stor)
- 1/4 kopp eplesidereddik
- 3 spiseskjeer smør
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 12 store sjøscallops, fjernet sidemuskel
- Hakket frisk gressløk
Fremgangsmåte
- 1For glasur: Rør alle ingrediensene i en liten kjele over middels varme til det er gjennomvarmt. Sett til side. FORHANDSVARE: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp igjen før videre bruk.
- 2Rør alle ingrediensene i en liten kjele over middels varme til det er gjennomvarmt. Sett til side. FORHANDSVARE: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp igjen før videre bruk.
- 3For salaten: Bland alle ingrediensene i en stor bolle. FORHANDSVARE: Kan lages 2 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.
- 4Bland alle ingrediensene i en stor bolle. FORHANDSVARE: Kan lages 2 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.
- 5For kamskjellene: Forvarm ovnen med grillelement. Smelt smør med olje i en stor, tykk ovnsfast panne over middels høy varme. Rør inn hvitløk. Krydre kamskjellene med salt og pepper. Stek kamskjellene til de er brune på den ene siden, ca. 1 minutt. Vend dem og stek i ytterligere 1 minutt. Skje 1 teskje glasur over hver kamskjell. Sett kamskjellene under grillen til glasuren blir brun, ca. 1 minutt.
- 6Forvarm ovnen med grillelement. Smelt smør med olje i en stor, tykk ovnsfast panne over middels høy varme. Rør inn hvitløk. Krydre kamskjellene med salt og pepper. Stek til de er brune på den ene siden, ca. 1 minutt. Vend dem og stek i ytterligere 1 minutt. Skje 1 teskje glasur over hver kamskjell. Sett kamskjellene i ovnen under grillen til glasuren blir brun, ca. 1 minutt.
- 7Fordel salaten på 4 tallerkener. Legg 3 kamskjell på hver tallerken. Drypp resten av glasuren over. Strø over finhakket gressløk og server.
- 8Fordel salaten på 4 tallerkener. Legg 3 kamskjell på hver tallerken. Drypp resten av glasuren over. Strø over finhakket gressløk og server.
- 9*Selges i den asiatiske matseksjonen i mange supermarkeder og i asiatiske markeder.
- 10*Selges i den asiatiske matseksjonen i mange supermarkeder og i asiatiske markeder.





