Stekte kamskjell med krydret honning-sitrusglasur på sellerisalat

Stekte kamskjell med krydret honning-sitrusglasur på sellerisalat

oppskrift på perfekt seared scallops servert med en spicy honning-citrus glasur på en frisk sellerisalat, ideell for forrett eller lette middager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp appelsinblomsthonning
  • 1/4 kopp fersk appelsinjuice
  • 4 teskjeer finrevet sitronzest
  • 2 teskjeer finrevet limeskall
  • 1 1/2 teskjeer sterk chilisaus (som sriracha)*
  • 2 kopper finhakket selleri (ca. 4 store stilker)
  • 1 kopp finhakket rød paprika (ca. 1 middels stor)
  • 1 kopp finhakket oransje paprika (ca. 1 middels stor)
  • 1/4 kopp eplesidereddik
  • 3 spiseskjeer smør
  • 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 12 store sjøscallops, fjernet sidemuskel
  • Hakket frisk gressløk

Fremgangsmåte

  1. 1For glasur: Rør alle ingrediensene i en liten kjele over middels varme til det er gjennomvarmt. Sett til side. FORHANDSVARE: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp igjen før videre bruk.
  2. 2Rør alle ingrediensene i en liten kjele over middels varme til det er gjennomvarmt. Sett til side. FORHANDSVARE: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp igjen før videre bruk.
  3. 3For salaten: Bland alle ingrediensene i en stor bolle. FORHANDSVARE: Kan lages 2 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.
  4. 4Bland alle ingrediensene i en stor bolle. FORHANDSVARE: Kan lages 2 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.
  5. 5For kamskjellene: Forvarm ovnen med grillelement. Smelt smør med olje i en stor, tykk ovnsfast panne over middels høy varme. Rør inn hvitløk. Krydre kamskjellene med salt og pepper. Stek kamskjellene til de er brune på den ene siden, ca. 1 minutt. Vend dem og stek i ytterligere 1 minutt. Skje 1 teskje glasur over hver kamskjell. Sett kamskjellene under grillen til glasuren blir brun, ca. 1 minutt.
  6. 6Forvarm ovnen med grillelement. Smelt smør med olje i en stor, tykk ovnsfast panne over middels høy varme. Rør inn hvitløk. Krydre kamskjellene med salt og pepper. Stek til de er brune på den ene siden, ca. 1 minutt. Vend dem og stek i ytterligere 1 minutt. Skje 1 teskje glasur over hver kamskjell. Sett kamskjellene i ovnen under grillen til glasuren blir brun, ca. 1 minutt.
  7. 7Fordel salaten på 4 tallerkener. Legg 3 kamskjell på hver tallerken. Drypp resten av glasuren over. Strø over finhakket gressløk og server.
  8. 8Fordel salaten på 4 tallerkener. Legg 3 kamskjell på hver tallerken. Drypp resten av glasuren over. Strø over finhakket gressløk og server.
  9. 9*Selges i den asiatiske matseksjonen i mange supermarkeder og i asiatiske markeder.
  10. 10*Selges i den asiatiske matseksjonen i mange supermarkeder og i asiatiske markeder.