Ingefær-honning gresskarpai

Ingefær-honning gresskarpai

Lær hvordan du lager en deilig ginger-honey pumpkin pie. Perfekt som høstdessert med ingefær og honning. Enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. Smørdeig til pai
  • 2. 1 stk. 15-unse boks med rent gresskar
  • 3. 1/2 kopp (pakket) gyllenbrunt sukker
  • 4. 1/3 kopp honning
  • 5. 3 store egg
  • 6. 1 1/4 kopper pisket krem
  • 7. 1 ss finrevet fersk ingefær (skrelt)
  • 8. 1 ts malt kanel
  • 9. 1/4 ts salt
  • 10. Honning-søtet pisket krem

Fremgangsmåte

  1. 11. Rull ut deigen på en lett melet overflate til en runding på 13 tommer. Overfør den til en 9-tommers dyp paiform av glass. Trim overhengsiden til 1/2 tomme. Brett overhengsiden under, og pynt kantene dekorativt med en krønsj. Sett i kjøleskapet i 1 time. Forvarm ovnen til 190°C. Legg et stykke aluminiumsfolie i bunnen av paideigen. Fyll med tørkede bønner. Stek til kantene begynner å bli brune, ca. 17 minutter. Fjern folie og bønner. Stek videre til paibunnen er gyllenbrun, og trykk med baksiden av en gaffel hvis deigen bobler, ca. 5 minutter til. Overfør til en rist. Oppretthold ovnstemperaturen. Visp ut gresskar, sukker og honning i en stor bolle. Visp inn egg ett om gangen. Rør inn 1 1/4 kopper krem, ingefær, kanel og salt. Hell fyllet i paibunnen. Stek paien til den er stivnet, og de ytterste kantene er dekket med aluminiumsfolie hvis den blir for raskt brun, ca. 60 minutter. Avkjøl. (Kan lages 6 timer i forveien.) Server ved romtemperatur med pisket krem.