
Jordbær- og sjokoladekremkake med lett og luftig fyll
Lær hvordan du lager en deilig jordbær og sjokolade jiggle-fluff pai som er perfekt for sommerdager. En enkel og smakfull dessert for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 2 kopper saltede pretzels, lett knust
- 2 staver usaltet smør, smeltet
- 7 spiseskjeer granulert sukker
- 225 gram kremost, romtemperert
- 1/4 kopp melis
- 3 spiseskjeer kakaopulver
- 4 kopper kremfløte, avkjølt, delt
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- Salt
- 2 kopper ananasjuice
- 1 pakke (170 gram) jordbærsmakende gelatinpulver, blandet
- 2 kopper frosne, hakkede jordbær, tint
- 1 unse (ca. 28 gram) melkesjokolade, til å skive
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: Standmikser eller elektrisk håndmikser
- 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 3I en 33 x 23 cm (13 x 9 tommer) form, tilsett pretzels, smør og 2 ss sukker. Rør for å blande. Trykk blandingen ned i bunnen av formen og stek i 8 til 10 minutter. Ta ut av ovnen og la avkjøle.
- 4I en standmikser eller en middels stor bolle, tilsett kremost, 2 ss sukker, melis, kakaopulver og pisk til godt blandet. I en ren bolle, kombiner 2 kopper kremfløte, vanilje, 1 ss sukker og en klype salt, og pisk til myke topper dannes. Vend forsiktig den piskede kremen inn i kremostblandingen og jevn ut over den avkjølte pretzelbunnen.
- 5Tilsett ananasjuice i en liten kjele over middels høy varme, og la det småkoke. Ta av varmen, tilsett gelatinpulver og rør til det er oppløst. Tilsett jordbærene og la blandingen komme til romtemperatur eller avkjøl raskt over en bolle med isvann mens du visper. Hell gelatinblandingen over kremostlaget og sett i kjøleskapet til det stivner, ca. 1 time.
- 6Pisk de resterende 2 kopper kremfløte med de resterende 2 ss sukker. Når jordbærsjokoladelen er stivnet, jevn ut et lag med pisket krem på toppen og dryss jevnt over sjokoladespon. Sett i kjøleskapet minst 2 timer før servering.



