Sjokoladegelato

Sjokoladegelato

Lær hvordan du lager deilig sjokoladekremgelato hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som sommerdessert eller nyt når som helst på året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 ¾ kopp helmelk
  • ½ kopp kremfløte
  • 1 vaniljestang, delt og frø skrapet ut
  • 225 gram sukker
  • 10 eggeplommer
  • ½ teskje vaniljeekstrakt
  • 170 gram mørk sjokolade, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Legg helmelk, kremfløte og vaniljestang med frø i en kjele og varm opp til det begynner å dampe. Fjern vaniljestangen. Pisk sukker og eggeplommer til en lys gul, rennende konsistens. Sukker og eggeplommer skal være luftige og fine. Tilsett omtrent en halv kopp av den varme, dampende fløten i den hakkede sjokoladen i en bolle. Rør til sjokoladen er smeltet. Sett bollen over et vannbad med lett småkokende vann. Sett opp et annet vannbad. Rør kontinuerlig med en tresleiv, og tilsett den varme fløten i egge- og sukkerblandingen. Sett bollen med egge- og fløteblandingen over vannbadet og kok opp til det tykner og blir kremete. Se Kok's Note. 2. Når kremen er kokt opp, plasser bollen over et kaldt vannbad for å avkjøle. Gradvis tilsett den smeltede sjokoladen. Når kremen er avkjølt, hell den i en iskremmaskin og kjør i henhold til produsentens anvisninger. Nyt kjærligheten.