Cannoli-kaker med ricotta- og kremostglasur
oppskrift på deilige cannoli cupcakes fylt med ricotta og toppet med kremostfrosting. enkel å lage og perfekt som dessert eller festkake.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 2 1/2 kopper kakehvetemel
- 2 kopper sukker
- 2 1/4 teskjeer natron
- 1/2 teskje fint havsalt
- 1 kopp kulturmelk
- 3/4 kopp rapsolje
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 4 ekstra store egg, romtempererte
- Skallet av 1 appelsin
- Én 8-unse pakke kremost, romtemperert
- 2 1/2 kopper helmelk ricotta
- 1 kopp sukker
- 1 spiseskje maisstivelse
- 4 store egg
- 1 1/2 kopper mini sjokoladebiter
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2/3 kopp ristede, malte pistasjnøtter
- 2 spiseskjeer smør
- 2 spiseskjeer sukker
- 1 pund kremost, romtemperert
- 1/2 stang (2 unse) smør
- 1 kopp helmelk ricotta
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 3 kopper melis
Fremgangsmåte
- 1Til cupcakesene: Forvarm ovnen til 160 grader Celsius og kle muffinsformene med papirformer.
- 2Sikt kakemelet, sukkeret, natron og salt i en stor bolle.
- 3I bollen på en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker, bland sammen kulturmelk, olje, vanilje og egg. Tilsett de siktede ingrediensene litt etter litt i de våte ingrediensene og bland til det akkurat er blandet. Vend inn appelsinskallet.
- 4Til ostekaken: I mikserbollen, pisk kremosten til den er glatt og kremete. Tilsett ricotta og sukker, og pisk i 2–3 minutter til det er jevnt. Rør inn maisstivelsen. Tilsett ett egg om gangen og pisk inn. Bland inn mini sjokoladebiter og vanilje til alt er godt blandet.
- 5Til bunnen: I en liten bolle, bland sammen pistasjnøtter, smør og sukker.
- 6For montering: Legg 2 teskjeer pistasjbunn i bunnen av hver papirform. Hell over ca. 1/4 kopp røre over bunnen. Fyll ostekakerøren i en sprøytepose og fyll opp resten av papirformen til den er litt over tre fjerdedeler full. Stek i 17–19 minutter. Når de er avkjølt nok til å håndteres, flytt cupcakesene til et stekebrett og sett dem i kjøleskapet mens du forbereder glasuren.
- 7Til glasuren: I en elektrisk kjøkkenmaskin utstyrt med visp, pisk kremost og smør til det er lett og luftig, og alle klumper er borte. Pisk inn ricotta og vanilje. Tilsett gradvis melis og pisk til det er godt blandet.
- 8Pynt hver cupcake med ricottaglasur.




