
Gresskarrullkake med toffee- og kremfyll og karamellsaus
oppskrift på en saftig pumpkin roll cake fylt med toffee krem og servert med karamellsaus, perfekt for høstfesten
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- Ikke-stikkende vegetabilsk oljespray
- 3/4 kopp kake-mel
- 1 1/2 teskje malt kanel
- 1 1/4 teskje malt ingefær
- 3/4 teskje malt allehånde
- 6 store egg, skilt
- 1/3 kopp sukker
- 1/3 kopp (pakket) gyllenbrunt sukker
- 2/3 kopp hermetisk pumpkin på boks
- 1/8 teskje salt
- Melis
- 2 spiseskjeer mørk rom
- 1 teskje uparfymert gelatin
- 1 kopp kald piskefløte
- 3 spiseskjeer melis
- 10 spiseskjeer pluss 1/2 kopp engelske toffee-biter (eller hakket engelske toffee-sjokolade; ca. 200 gram)
- Ekstra melis
- 1 1/2 ferdigkjøpt karamellsaus, varmet
Fremgangsmåte
- 1For kaken: Forvarm ovnen til 190°C. Spray en bakeplate på 38 x 25 cm med vegetabilsk oljespray. Sikt mel, kanel, ingefær og allehånde i en liten bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk eggeplommer, 1/3 kopp sukker og 1/3 kopp brunt sukker i en stor bolle til det blir veldig tykt, ca. 3 minutter. På lav hastighet, pisk inn gresskar, deretter de tørre ingrediensene. Bruk rene, tørre visper og pisk eggehviter og salt i en annen stor bolle til stive topper, men ikke tørre. Vend eggehvitene inn i røren i tre omganger. Hell over i den forberedte formen. Stek kaken til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn, ca. 15 minutter. Legg et glatt (ikke terryklut) kjøkkenhåndkle på arbeidsflaten; dryss rikelig med melis over. Skjær rundt kantene på formen for å løsne kaken. Vend kaken ut på kjøkkenhåndkleet. Brett håndkleet over den lange siden av kaken. Begynn ved en lang side og rull opp kaken i håndkleet. Plasser kaken med skjøten ned og avkjøl helt, ca. 1 time.
- 2Forvarm ovnen til 190°C. Spray en bakeplate på 38 x 25 cm med vegetabilsk oljespray. Sikt mel, kanel, ingefær og allehånde i en liten bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk eggeplommer, 1/3 kopp sukker og 1/3 kopp brunt sukker i en stor bolle til det blir veldig tykt, ca. 3 minutter. På lav hastighet, pisk inn gresskar, deretter de tørre ingrediensene. Bruk rene, tørre visper og pisk eggehviter og salt i en annen stor bolle til stive topper, men ikke tørre. Vend eggehvitene inn i røren i tre omganger. Hell over i den forberedte formen. Stek kaken til en kake

