Vanilje-bønneflan

Vanilje-bønneflan

oppskrift på vanilla bean flan - en klassisk, kremet dessert med ekte vaniljebønner. perfekt for en søt avslutning på måltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1 1/4 kopper 1 % melk
  • 1 vaniljestang, delt på langs
  • 1/4 kopp sukker
  • 1 stort egg
  • 1 eggeplomme
  • 1/4 kopp søtet kondensert melk uten fett
  • Spesialutstyr: 4 dype, små porsjonsformer (5-6 oz) eller ramekiner

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Varm opp 1 % melk med vaniljestanghalvdelene i en liten kjele over moderat varme til det er varmt. Ta kjelen av varmen, dekk til, og la det trekke i 20 minutter. Kok sukker i en 15 cm non-stick stekepanne over moderat lav varme, sving pannen for å hjelpe sukkeret å smelte jevnt, til det er smeltet og har en lys gylden farge. Fortsett å koke, sving pannen, til det blir dyp karamellfarge, 1 til 2 minutter. Hell umiddelbart karamellen i porsjonsformer, vipp formene for å dekke bunnen. La karamellen avkjøle. Visp sammen hele egg, eggeplomme, kondensert melk og en klype salt til det er jevnt. Fjern vaniljestangen fra den trekka melken og visp gradvis melken inn i eggeblandingen. Fordel eggekremen i formene og stek i vannbad, løst dekket med et stykke aluminiumsfolie, midt i ovnen til kremen har stivnet, men fortsatt beveger seg litt når du rører, i 35 til 40 minutter. Ta formene ut av vannbadet og avkjøl på en rist. Sett dem i kjøleskapet uten lokk i minst 2 timer. Vend flanene ut av formene ved å kjøre en kniv rundt kantene for å løsne dem, og snu dem opp ned på tallerkener.