
Basilikum-pesto risotto med stekte kamskjell i panne
oppskrift på kremet basil pesto risotto servert med saftige panstekte kamskjell, perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Pesto:
- 1 kopp ferske basilikumblader
- 1 kopp fersk spinat
- 1/4 kopp pinjekjerner
- 2 spiseskjeer olivenolje, eller etter smak
- 1 spiseskje revet fersk Parmesanost, eller etter smak
- Nykvernet svart pepper etter smak
- Risotto:
- 2 kopper kyllingkraft
- 1 kopp vann
- 2 spiseskjeer smør
- 2 spiseskjeer finhakkede sjalottløk
- 1 kopp Arborio-ris
- 1 klype safran (valgfritt)
- 1/3 kopp hvitvin
- 1/3 kopp revet fersk Parmesanost
- Scampi:
- 4 sjøscampi
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 2 spiseskjeer smør
- 1 spiseskje olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Legg basilikum, spinat og pinjekjerner i en food processor og puls for å hakke. Tilsett 2 spiseskjeer olivenolje i en jevn strøm til pestoen er kremet, og stopp for å skrape ned sidene underveis. Rør inn 1 spiseskje Parmesanost og svart pepper med en skje.
- 2Varm kyllingkraft og vann i separate kasseroller over middels varme til det småkoker, ca. 5 minutter; skru ned varmen, dekk til og hold det varmt.
- 3Smelt 2 spiseskjeer smør i en stor kjele over middels varme til det er skummende. Tilsett sjalottløk; kok og rør til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett ris og safran; rør til det er dekket av smør. Hell i vin og la det småkoke til det er absorbert, ca. 5 minutter.
- 4Hell nok varm kraft i kjelen til å knapt dekke risen; kok og rør til det er absorbert. Fortsett å tilsette kraft, deretter vann, og rør konstant til hver tilsetning er absorbert og risen er mør, men fortsatt har litt motstand, og risottoen er tykk og kremet, ca. 20 minutter.
- 5Rør inn pestoen i risottoen. Ta kjelen av varmen; rør inn 1/3 kopp Parmesanost.
- 6Tørk scampiene med papirhåndklær og krydre med salt og pepper.
- 7Smelt 2 spiseskjeer smør med 1 spiseskje olivenolje i en stekepanne over middels varme. Legg scampiene i den varme pannen og kok, uten å røre, til de er dyp gyldne under, ca. 2 minutter. Snu hver scampi og stek på den andre siden til de er gyldne, ca. 2 minutter til.
- 8Server scampiene over risottoen.





