Oksefilet med balsamico

Oksefilet med balsamico

Lær hvordan du lager en smakfull beef tenderloins med balsamico. En rask og enkel oppskrift perfekt for en kveldsmiddag eller helgefeiring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 2 store hvite kokkeløk, tynne skiver
  • 4 (8-ounce) storfeytrefilet
  • 1 kopp balsamicoeddik
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp en stekepanne med 2 spiseskjeer extra virgin olivenolje over middels varme og tilsett løken. Kok til løken er gyllenbrun og karamellisert, i omtrent 10 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak. Hvis pannen blir tørr, tilsett litt vann. Sett til side.
  2. 2På høy varme, tilsett den resterende extra virgin olivenoljen i en annen stekepanne og legg i storfekjøttet når oljen er varm. Brun begge sider i omtrent 30 sekunder, og snu bare én gang.
  3. 3Tilsett balsamicoeddik i storfekjøttet og deglaser pannen. Kok til balsamicoen er redusert til en sirupaktig konsistens.
  4. 4Anrett storfeytrefilet med den karamelliserte løken oppå. Drypp storfekjøttet med balsamicosirupen. Server varm.