
Oksefilet med balsamico
Lær hvordan du lager en smakfull beef tenderloins med balsamico. En rask og enkel oppskrift perfekt for en kveldsmiddag eller helgefeiring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 2 store hvite kokkeløk, tynne skiver
- 4 (8-ounce) storfeytrefilet
- 1 kopp balsamicoeddik
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en stekepanne med 2 spiseskjeer extra virgin olivenolje over middels varme og tilsett løken. Kok til løken er gyllenbrun og karamellisert, i omtrent 10 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak. Hvis pannen blir tørr, tilsett litt vann. Sett til side.
- 2På høy varme, tilsett den resterende extra virgin olivenoljen i en annen stekepanne og legg i storfekjøttet når oljen er varm. Brun begge sider i omtrent 30 sekunder, og snu bare én gang.
- 3Tilsett balsamicoeddik i storfekjøttet og deglaser pannen. Kok til balsamicoen er redusert til en sirupaktig konsistens.
- 4Anrett storfeytrefilet med den karamelliserte løken oppå. Drypp storfekjøttet med balsamicosirupen. Server varm.





