
Brased lammeknoker med tomater og rosmarin
Lær hvordan du lager møre lammekne med tomater og rosmarin. En perfekt hovedrett for varme middager. Enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 170 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 6 lammelår (ca. 450 gram hver)
- 2. 2 spiseskjeer olivenolje
- 3. 4 kopper hakket løk
- 4. 4 hvitløksfedd, finhakket
- 5. to bokser á 800–900 gram hermetiske tomater, drenert og hakket
- 6. 1 1/2 kopper tørr hvitvin
- 7. 1 1/2 kopper kyllingkraft
- 8. 1 1/2 teskje tørket rosmarin, smuldret
- 9. 3/4 teskje malt allehånde
- 10. 1 spiseskje finhakket fersk persille
- 11. 1 spiseskje finhakket fersk rosmarin
Fremgangsmåte
- 11. Tørk lammebensknutene godt, krydre dem med salt og pepper, og brun dem i en stor, tykk gryte, tre av gangen, i oljen over moderat høy varme. Overfør dem etter hvert som de blir brune til en stekeplate som er akkurat stor nok til å romme dem i ett lag. Til gryten tilsett løk, kok den over moderat varme under omrøring til den er myk, og rør inn hvitløk. Kok blandingen i 3 minutter, rør inn tomatene, vinen, buljongen, tørket rosmarin, allehånde, salt og pepper etter smak, og la sausen koke opp. Skje sausen over lammebensknutene. La knutene steke under tett deksel med folie i en forvarmet ovn på 175°C (350°F) i 1 ½ time, eller til de er møre. Overfør dem til en varmebestandig serveringsfat, og hold dem varme under lokk. Hell sausen i gryten, som er rengjort, og kok den opp igjen i 10 minutter, eller til den er redusert til omtrent 4 kopper. Lammebensknutene og sausen kan lages to dager i forveien, avkjøles til romtemperatur, og oppbevares i stekeplaten, dekket og avkjølt. Varm opp lammebensknutene i sausen i ovnen på 175°C (350°F) til de er varme, og overfør dem til den varme, varmebestandige fatet. Rør inn 2 teskjeer hakket persille og 2 teskjeer fersk rosmarin i sausen. Fordel knutene på seks varme tallerkener, øs sausen over, og dryss med resten av persillen og rosmarinen.
- 22. Tørk lammebensknutene godt, krydre dem med salt og pepper, og brun dem i en stor, tykk gryte, tre av gangen, i oljen over moderat høy varme. Overfør dem etter hvert som de blir brune til en stekeplate som er akkurat stor nok til å romme dem i ett lag. Til gryten tilsett løk, kok den over moderat varme under omrøring til den er myk, og rør inn hvitløk. Kok blandingen i 3 minutter, rør inn tomatene, vinen, buljongen, tørket rosmarin, allehånde, salt og pepper etter smak, og la sausen koke opp. Skje sausen over lammebensknutene. La knutene steke under tett deksel med folie i en forvarmet ovn på 175°C (350°F) i 1 ½ time, eller til de er møre. Overfør dem til en varmebestandig serveringsfat, og hold dem varme under lokk. Hell sausen i gryten, som er rengjort, og kok den opp igjen i 10 minutter, eller til den er redusert til omtrent 4 kopper. Lammebensknutene og sausen kan lages to dager i forveien, avkjøles til romtemperatur, og oppbevares i stekeplaten, dekket og avkjølt. Varm opp lammebensknutene i sausen i ovnen på 175°C (350°F) til de er varme, og overfør dem til den varme, varmebestandige fatet. Rør inn 2 teskjeer hakket persille og 2 teskjeer fersk rosmarin i sausen. Fordel knutene på seks tallerkener, øs sausen over, og dryss med resten av persillen og rosmarinen.





