Brased lammeknoker med tomater og rosmarin

Brased lammeknoker med tomater og rosmarin

Lær hvordan du lager møre lammekne med tomater og rosmarin. En perfekt hovedrett for varme middager. Enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 170 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 6 lammelår (ca. 450 gram hver)
  • 2. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 3. 4 kopper hakket løk
  • 4. 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 5. to bokser á 800–900 gram hermetiske tomater, drenert og hakket
  • 6. 1 1/2 kopper tørr hvitvin
  • 7. 1 1/2 kopper kyllingkraft
  • 8. 1 1/2 teskje tørket rosmarin, smuldret
  • 9. 3/4 teskje malt allehånde
  • 10. 1 spiseskje finhakket fersk persille
  • 11. 1 spiseskje finhakket fersk rosmarin

Fremgangsmåte

  1. 11. Tørk lammebensknutene godt, krydre dem med salt og pepper, og brun dem i en stor, tykk gryte, tre av gangen, i oljen over moderat høy varme. Overfør dem etter hvert som de blir brune til en stekeplate som er akkurat stor nok til å romme dem i ett lag. Til gryten tilsett løk, kok den over moderat varme under omrøring til den er myk, og rør inn hvitløk. Kok blandingen i 3 minutter, rør inn tomatene, vinen, buljongen, tørket rosmarin, allehånde, salt og pepper etter smak, og la sausen koke opp. Skje sausen over lammebensknutene. La knutene steke under tett deksel med folie i en forvarmet ovn på 175°C (350°F) i 1 ½ time, eller til de er møre. Overfør dem til en varmebestandig serveringsfat, og hold dem varme under lokk. Hell sausen i gryten, som er rengjort, og kok den opp igjen i 10 minutter, eller til den er redusert til omtrent 4 kopper. Lammebensknutene og sausen kan lages to dager i forveien, avkjøles til romtemperatur, og oppbevares i stekeplaten, dekket og avkjølt. Varm opp lammebensknutene i sausen i ovnen på 175°C (350°F) til de er varme, og overfør dem til den varme, varmebestandige fatet. Rør inn 2 teskjeer hakket persille og 2 teskjeer fersk rosmarin i sausen. Fordel knutene på seks varme tallerkener, øs sausen over, og dryss med resten av persillen og rosmarinen.
  2. 22. Tørk lammebensknutene godt, krydre dem med salt og pepper, og brun dem i en stor, tykk gryte, tre av gangen, i oljen over moderat høy varme. Overfør dem etter hvert som de blir brune til en stekeplate som er akkurat stor nok til å romme dem i ett lag. Til gryten tilsett løk, kok den over moderat varme under omrøring til den er myk, og rør inn hvitløk. Kok blandingen i 3 minutter, rør inn tomatene, vinen, buljongen, tørket rosmarin, allehånde, salt og pepper etter smak, og la sausen koke opp. Skje sausen over lammebensknutene. La knutene steke under tett deksel med folie i en forvarmet ovn på 175°C (350°F) i 1 ½ time, eller til de er møre. Overfør dem til en varmebestandig serveringsfat, og hold dem varme under lokk. Hell sausen i gryten, som er rengjort, og kok den opp igjen i 10 minutter, eller til den er redusert til omtrent 4 kopper. Lammebensknutene og sausen kan lages to dager i forveien, avkjøles til romtemperatur, og oppbevares i stekeplaten, dekket og avkjølt. Varm opp lammebensknutene i sausen i ovnen på 175°C (350°F) til de er varme, og overfør dem til den varme, varmebestandige fatet. Rør inn 2 teskjeer hakket persille og 2 teskjeer fersk rosmarin i sausen. Fordel knutene på seks tallerkener, øs sausen over, og dryss med resten av persillen og rosmarinen.