Ribbe-Steak med radicchio, pære og blåmuggostsalat

Ribbe-Steak med radicchio, pære og blåmuggostsalat

Lær hvordan du lager saftige rib-eye steaks kombinert med en frisk radicchio, pære og blåmuggostsalat. En smakfull og enkel hovedrett for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 ssk olivenolje, delt
  • 2. 1 ssk sherry-vinäger
  • 3. 1 ssj finhakket sjalottløk
  • 4. 1 1/2 ts honning
  • 5. 2 ribeye-steaks på 8 til 9 unser (hver ca. 2,5 cm tykk), trimmet
  • 6. Grovt knust svart pepper
  • 7. 2 kopper finstrimlet radicchio
  • 8. 1 kopp (pakket) blandede babygrønne
  • 9. 1 liten moden Comice-pære, delt i fire, kjernet ut, tynne skiver
  • 10. 1/3 kopp smuldret, avkjølt blåmuggost (ca. 42 g)

Fremgangsmåte

  1. 11. Visp opp 2 spiseskjeer olivenolje, sherry-vinäger, finhakket sjalottløk og honning i en stor bolle. Smak til dressingen med salt og pepper. Strø godt med nykvernet svart pepper og salt over biffene. Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en tykk, middels stor stekepanne over middels høy varme. Legg i biffene; stek til ønsket stekegrad, ca. 3 minutter på hver side for medium-rare. Overfør til tallerkener. Tilsett de siste 4 ingrediensene i dressingen; vend forsiktig. Anrett salaten ved siden av biffene og server.