Sjømat Piccata

Sjømat Piccata

Lær hvordan du lager en smakfull seafood piccata med friske sjømatvarer. Perfekt for en enkel og deilig hovedrett til hverdag eller fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pakke (16 unser) medium skjellpasta
  • 6 spiseskjeer olivenolje
  • 1 kopp ferske sopp, skivet
  • 3/4 kopp finhakket grønn løk
  • 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 1 pund medium reker - skrellet og renset
  • 1 pund sjøkreps
  • 1 pund krabbekjøtt
  • 2 kopper tørr hvitvin
  • 6 spiseskjeer fersk sitronjuice
  • 1/2 kopp smør
  • 1/4 kopp hakket fersk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann, tilsett pasta-skjellene, og kok i 8 til 10 minutter, eller til de er al dente; sil av vannet.
  2. 2Varm opp olivenolje i en stor gryte over middels varme. Surr sopp, grønn løk og hvitløk til de er møre. Rør inn reker, kamskjell og krabbekjøtt. Kok i 5 minutter, eller til rekene er rosa. Rør inn vin, sitronsaft og smør; kok til det er gjennomvarmt.
  3. 3Vend pastaen i sjømatssausen og dryss over persille.