Søt og sterk kyllinglår med sennep

Søt og sterk kyllinglår med sennep

Lær hvordan du lager smakfulle, saftige kyllinglår med en søt og sterk sennepssaus. En enkel oppskrift for en deilig hovedrett som passer hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 8 store kyllinglår med skinn og bein
  • 2. ½ kopp Dijon-sennep
  • 3. ¼ kopp brunt sukker, pakket
  • 4. ¼ kopp rødvinseddik
  • 5. 1 teskje tørket sennepspulver
  • 6. 1 teskje salt
  • 7. 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 8. ½ teskje malt tørket chipotlepepper
  • 9. En klype cayennepepper, eller etter smak
  • 10. 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 11. 1 løk, skåret i ringer
  • 12. 2 teskjeer vegetabilsk olje, eller etter behov

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag to kryssende snitt i huden og kjøttet på hver kyllinglår med en skarp kniv, helt ned til beinet. Snittene bør være omtrent en tomme fra hverandre. Overfør lårene til en kraftig, reseptfri plastpose.
  2. 22. Visp Dijon-sennep, brunt sukker, rødvinseddik, sennepspulver, salt, svart pepper, malt chipotle-pepper og cayennepepper i en bolle til det er jevnt. Visp inn hvitløk i marinaden.
  3. 33. Hell marinaden i posen over kyllinglårene og masser marinaden inn i kyllingen, slik at hver lårene blir godt dekket og marinaden kommer inn i snittene. Lukk posen og sett den i kjøleskapet i minst 4 timer (eller over natten for best smak).
  4. 44. Flytt en rist til midten av ovnen. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit). Dekk et stekebrett med aluminiumsfolie og pensle lett med olje.
  5. 55. Fordel løkringer på det forberedte stekebrettet. Plasser kyllinglårene oppå løkringene. Spray eller pensle lårene med vegetabilsk olje; strø over ekstra salt og cayennepepper etter ønske.
  6. 66. Stek kyllingen i den forvarmede ovnen til skinnet er brunt, kjøttet er mørt, og saften renner ut uten rosa, ca. 35 til 45 minutter.
  7. 77. Overfør kyllinglårene og løken til et serveringsfat. Hell stekesjyen i en kjele, kok opp, og la det småkoke under omrøring ofte til sjyen er redusert til halvparten, 3 til 4 minutter. Skum av overflødig fett fra sausen.
  8. 88. Øs den reduserte sausen over hver kyllinglår og server.